11/21/12 06:11
(http://socialevo.net/)

Приложението HERE Maps на Nokia вече и за iPhone

Приложението HERE Maps на Nokia вече и за iPhone

Преди седмица в САЩ Nokia показаха приложението си, което ще се бори с Google Maps. То се нарича HERE Maps и вече е налично за сваляне в App Store. Така всеки един притежател на iPhone може да се обзаведе с приятната нотка на навигационна свежест от Nokia, която до този момент не бе налична за iOS. Според разработчиците на приложението то ще превъзхожда както Apple Maps, така и Google Maps.

HERE Maps със сигурност ще може спокойно да отнеме голяма част от пазара на Apple Maps, тъй като предоставя така наречените “конкурентни точки на паритет”, или характеристики, които различават услугата от конкурентната такава. Става въпрос за възможността потребителите на HERE Maps да следят трафикa в реално време, да се възползват от гласова навигация при разходка и да визуализират посоките на превозните средства.

Колекциониране на места в паметта на приложението за последващо посещаване. Откриване на нови места и възможност за навигиране до тях пеша или с транспортно средство. Тук говорим за навигационно приложение, базирано на Navteq картова база данни, която обслужва 90% от навигациите за автомобили.” – се обяснява в официалното обръщение на Nokia към потребителите.

За щастие на Nokia и нещастие на Apple приложението HERE Maps получава положителни ревюта от потребителите на Apple Maps. Недоволните от навигационната услуга на Apple застават с положителни чувства зад продукта на Nokia, което поставя много въпросителни върху стратегията както на Apple, така и на Microsoft в този сегмент.

Колаж: SocialEvo

Подобни статии:

  1. Приложението Google Maps за iOS е готово
  2. Google Maps за iOS до края на годината. Какво ще кажат Apple?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване