11/21/12 06:03
(http://socialevo.net/)

Тайните зад успеха на Барак Обама в социалните мрежи в “Социална сряда”

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Тайните зад успеха на Барак Обама в социалните мрежи в

Днес бихме желали да ви разкрием някои от тайните, криещи се зад успеха на кампанията на Барак Обама в социалните мрежи. Барак Обама бе преизбран за още един мандат като президент на САЩ, а екипът зад дигиталната кампания на Обама направи истински фурор. Снимка на Обама и неговата прекрасна съпруга, Мишел Обама, във Facebook стана най-харесваната за всички времена, а също така дело на дигиталните гурута стана и най-ретуитваният туит, отново с присъствието на президентa.

Специално за изданието Daily Beast екипът зад кампанията в социалните мрежи на Барак Обама споделя някои от тактиките, които са използвани, за да бъдат постигнати тези прекрасни резултати:

  • Снимката, която стана най-споделяната такава във Facebook, е била избрана в последния момент. Изборът е направен от Лаура Олин, част от дигиталния екип на Обама, а решението именно тази снимка да придружи посланието “Four more years” е взето, защото статистиките показвали, че хората харесват Обама в компанията на нежната му половинка.
  • Вицепрезидентът Джо Биден от своя страна се е концентрирал да отговаря на теми, свързани с ветераните, докато Мишел Обама подхваща въпросите, засягащи жените и образованието на децата в САЩ.
  • Ключов момент също така се оказва и по-голямата бройка социални канали, които са използвани от страна на екипа зад Обама. За разлика от кампанията на Мит Ромни дигиталните експерти зад Обама са включили Tumblr, Pinterest и Spotify. Изключително мъдър подход, защото така се покрива максимален брой потребители, а подходът е строго емоционален в зависимост от използвания канал.
  • Социалните мрежи също не са използвани безразборно. Докато Facebook е имал за цел да таргетира избиратели по демографски характеристики като години, то Tumblr е изиграл основна роля в привличането на по-младите избиратели към урните.

Снимка: Barak Obama’s website

Подобни статии:

  1. Барак Обама с профил и в Google+
  2. Най-харесваната снимка във Facebook идва със “Социална сряда”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване