11/22/12 08:46
(http://ivo.bg/)

Борисов срита и падналия Берлускони- кой е наред?

Като чух днес премиерът Борисов да натъртва по Нова телевизия, че е важно да се чуе какво казват европейските чиновници защото, по думите му, получават големи заплати и не приказват случайни неща (по казуса „Марковска”!),направо се притесних заместникът му Цветан Цветанов да не остане без работа. Защото само преди десетина дни Цветанов постъпи по обратния начин- изказа се пренебрежително за критиката на говорител на ЕК, твърдейки, че това не било официална позиция на Брюксел, щом не била в писмен вид.

Знам, че симбиозата Борисов-Цветанов изглежда да не кажа какво и гащи ( липсващата дума, която спестявам в това словосъчетание бе употребена от Борисов по адрес на Цветанов като комплимент, че бил толкова твърд, че опитите да бъде мачкан, били като илюзията с дупе да мачкаш таралеж). Обаче за Борисов няма вечни приятели нито авторитети, освен Тодор Живков, май.

Примерите са много, но да припомня само няколко.

Борисов обявяваше Трайчо Трайков за свой най-любим и важен министър, а малко след това го натири и пусна медийно-прокурорска потеря по неговите дири, заявявайки вече, че същият доскорошен любимец бил всъщност най-голямото му разочарование.

Ами благодетеля му Сакскобургготски? Гледаше го предано в очите, но не се поколеба да го презре публично, когато вече се беше изкатерил на премиерския връх.

Нов повод да се убедим в таланта на Борисов да се откача от употребени от него ракети-носители, превърнали се междувременно вече в изхабени ремаркета, ни даде интервюто му във в. „Файненшъл таймс”. В личния си блог авторът на интервюто Тони Барбър пише вчера:

„Забелязах, че сред нещата в кабинета му са и две книги от бившия италиански премиер Силвио Берлускони, едната от които беше с подпис на автора. По-рано тази сутрин в разговор с мен политик от българската опозиция бе сравнил Борисов с Берлускони, позовавайки се на техния популизъм и непрестанната си решимост да контролират своя медиен имидж.
Така че попитах Борисов: “Харесва ли Берлускони?”
Не, отвърна твърдо той.”
За опресняване на спомените за демонстративното приятелство на Борисов с Берлускони, скрепено с някои легендарни шеги и закачки ( като мерене на гърба с педи, прочуло се в Италия като проява на дебелашки хумор), говорят следните цитати:

Берлускони при Борисов – уж заради Гарибалди?
13.06.2010

Дойче веле
Днес италианският премиер Берлускони е за няколко часа в България. Официалният повод е откриване на паметник на Джузепе Гарибалди в София, но истинската причина е рожденият ден на Бойко Борисов, пишат медиите в Италия.

„Силвио Берлускони отива на рожден ден на Бойко Борисов с извинение, че ще открива паметник”, коментират италианските вестници Месаджеро, Реформиста и Кориере дела сера по повод краткото посещение на италианския премиер в София днес. В българската столица Берлускони ще се задържи само няколко часа, колкото да почете своя приятел Бойко Борисов. От София италианският премиер ще отпътува за Либия за среща с Муамар Кадафи.
Приятел в нужда се познава
Берлускони се счита за най-близкия европейски партньор на Борисов. Двамата установиха контакти още по времето на формирането на ГЕРБ. Берлускони подпомогна Борисов с напътствия за новосъздаващата се политическа формация в България и посочи евентуалните стъпки, които да се предприемат за приемане на ГЕРБ в семейството на ЕНП. А Борисов дебютира на европейската сцена на първата среща на върха в рамките на Европейския Съвет в Брюксел, придружен именно от Берлускони.”

Силвио носи часовник “Булгари” за ЧРД на Борисов

Честитя рождения ден на Бойко Борисов, макар че той е толкова голям, че понякога ме засенчва. С този поздрав премиерът на Италия Силвио Берлускони се обърна към българския си колега минути преди да открие паметника на Джузепе Гарибалди на едноименния площад в София. Гостът пристигна на кратка 4-часова визита у нас. Берлускони отбеляза, че при първоначалната уговорка за идването му в България не знаел за личния празник на Борисов. Сега обаче се радвал, че “днес е до своя приятел – премиера на България”.

По време на тържественото откриване на монумента шефката на парламента Цецка Цачева и вицепремиерът Цветан Цветанов отстъпиха джентълменски на премиерите сенчестото място на трибуната, а те излязоха да се пекат на слънце. Берлускони бе посрещнат, както се полага по традиция, с хляб и сол. Нетрадиционното в случая бе, че питата бе поднесена от депутатките от “Атака” Калина Крумова и Деница Генджева, облечени в народни носии.
На изпроводяк премиерът на Италия дари българския си колега с ръчен часовник “Булгари” за рождения му ден. „

В. Стандарт, 14 Юни 2010

30.09.10
Борисов поздрави Берлускони за рождения ден
Труд,
Българският премиер Бойко Борисов поздрави италианския си колега Силвио Берлускони (74 г.) за рождения му ден вчера, съобщи пресслужбата на МС.
“Едно трайно и искрено приятелство, което се усеща на всички нива и във всички сфери на политическия, обществения и икономическия живот.
Той благодари на Берлускони за огромната му заслуга за това сближаване между двата народа”.

Когато се отървава от ненужния му багаж, в случая от натежалата му Марковска, избрана от неговите депутати ( именно като „свои” той определя депутатите от ГЕРБ), Борисов се държи точно като бракониера от вица, който е заловен на местопрестъплението и когато горският го пита какво мъкне на рамо, театрално изиграва изненада: „аууу, лисица”!

Дали това е „хитро” или просто безскрупулно поведение, изборът в преценката е на избирателите, които трябва да си помислят, дали искат отново да попаднат в ролята на лисицата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване