11/29/12 12:59
(http://www.borisloukanov.com/)

Калин Каракехайов за своя проект Napred BG – българската интернет търсачка

Гост блог-пост от Калин Каракехайов

kalin-napred.bgКалин се занимава активно със SEO и SEM повече от 4 години. Известен е с големите мрежи от сайтове, които изгражда, както и с някои нетрадиционни техники за линк билдинг. Основен участник в отбора, спечелил SEO състезанието “ипотпал” и лектор на SEO конференция 2011. В момента работи по различни свои проекти, сред които се откроява амбициозната идея за Българска интернет търсачка.

Въпреки че Google е безспорен лидер в онлайн търсенето почти в целия свят, той не успява навсякъде да се пребори с местните търсачки. За момента у нас Google реално все още е единственият сайт за търсене, но новата интернет търсачка на България Napred.BG се опитва да промени това, предлагайки на българските потребители много улеснения, с които за момента Google не разполага.

napred-bgРазбира се, екипът на Napred.BG се отнася към постигнатото от Google с огромно уважение. Всеки ден в Интернет се излива неизчислимо количество нова информация, най-вече под формата на текст. Огромна част от този текст е безполезна, повтаряща се, никому не нужна информация. Никой не би могъл да се справи по-добре с подреждането на тази информация, отсяването на полезната и предлагане на търсене за части от секундата, от Google. Затова за разлика от Jabse.com например, Napred.BG не се фокусира върху техническата част, в която Google са изключително силни, а работи в посока по-добро usability.

Едно от улесненията, предлагани от Napred.BG е, че когато потърсите някоя ясна или точна дума, като “linkedin” например, търсачката директно ви пренасочва към конкретния сайт. Редакторите в екипа са покрили и най-често срещаните и възможни грешки на изписване за голяма част от сайтовете (общо над 50 000 възможни търсения), така че дори да напишете “линкедин” пак ще попаднете на правилното място. Редакторите са направили и специални страници за най-често търсените у нас думи, като резултатите са ръчно подбрани и описани от тях. Така ако въведете за търсене “online filmi” ще се отвори станицата napred.bg/филми-онлайн.html. Ако искате все пак да получите резултатите на Google по дадено търсене, които ще ви представят повече като бройка сайтове, но по-малко като качество, може да кликнете на бутона “Google търсене”.

Napred.BG ви дава възможността да търсите директно и в другите най-известни и често посещавани сайтове, като Wikipedia, IMDB, Zamunda, Youtube, Vbox и други. Още един начин, по който българската търсачка ви пести време, освен досега посочените, е облакът под полето за търсене, който се генерира от вашите заявки и пази често посещаваните ви сайтове само на 1 клик разстояние.

Ако вашето търсене не попада в правилата, които редакторите са създали за директно пренасочване или за собствени резултати, ще бъдете препратени към резултатите на Google за това търсене. По този начин Napred.BG не ви ощетява по никакъв начин, а само може да ви спести време и да направи онлайн търсенето ви по-лесно и приятно.

Повече може да научите и от това видео:

Тествайте Napred.BG и дайте своите отзиви! Ако ви допадне, заповядайте и в нашата Facebook страница.


Rating: 5.0/5 (1 vote cast)


Калин Каракехайов за своя проект Napred BG – българската интернет търсачка is a post from: Boris Domain -The Marketing Creative Space


Публикувана на 11/29/12 12:59 http://feedproxy.google.com/~r/BorisDomain/~3/rbWfgfwSu9w/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване