11/29/12 15:05
(http://psabev.blogspot.com/)

Камуфлаж и грим

Замисляли ли сте се, че гримът се ползва и от мъжете, и от жените с военна цел – тотално надмощие над врага… Какви са приликите и разликите обаче? Ето отговорите на мъжете и жените на някои от най-често задаваните въпроси, а изводите си правете сами… Всичко по-долу е взето от тематични материали по темата.

Защо да си сложим грим?

Както при лов, така и във военни мисии, камуфлажната боя ще Ви помогне да се слеете със заобикалящата Ви природа и да се скриете от хора и животни, за да не бъдете забелязани. Лъщящата кожа (дори и тъмна) може да привлече вниманието на врага в неподходящ момент, затова е добре и да се дегизирате подходящо преди акцията.
Както креативността ви, така и Вашият сексапил имат огромно значение за самочувствието Ви. Гримът ще Ви помогне да се почувствате по-красива, по-самоуверена и по-секси. Лъщящата кожа (дори и тъмна), както и дребните недостатъци могат да помрачят вашата среща, затова е добре да се гримирате по подходящо преди срещата.

Кой поставя грима?

За да прикриете добре лицето си, трябва да поставите камуфлажен грим по цялата повърхност на лицето си. Поставяйте го сами само в краен случай, за предпочитане е да работите по двойки и да оставите друг да нанесе грима.
За направата на едни добър грим е нужно преди всичко много добро цветоусещане. Гримът не само трябва да бъде направен добре, той трябва да изразява индивидуалността Ви.
Ето защо Ви препоръчваме да поверите грижата на лицето си на професионален гримьор, който да открие Вашата индивидуалност и да я подсили чрез грима.

Какъв вид грим да изберем?

Най-важното свойство на гримът е да предлага нужната дегизировка според естествената среда. Но не по-малко важно е гримът да издържа при всякакви условия, когато се използва, съхранява и пренася; да е без мирис (за да не пречи на обонянието); да се нанася плътно и да не носи рискове за здравето (напр. възпаление на кожата или поглъщане на прах), както и да се побира в джоба.
Водещите гримьори препоръчват: бъдете максимално естествени! Ако кожата Ви е суха, изберете кремообразния фон дьо тен. Ако е склонна към омазняване, по-добре се спрете на флуид или гел. Ако Ви е трудно да прецените изберете минерален грим – той е универсален и подходящ за всички типове кожи. Гримът ви трябва да издържа от сутрин до вечер, затова Ви трябва дълготрайна формула. В противен случай още преди края на работния ден макиажът ви ще се е разтекъл, особено ако сте с мазна кожа.

Какъв цвят грим да изберем?

Препоръчваме Ви двуцветна комбинация, избрана според заобикалящата Ви растителност: за зони с много зелена растителност, използвайте тъмно зелено, светло зелено и глинено. За зони със слаба вегетация: пясъчно, светло зелено и глинено. За снежни терени: бяло, светло сиво и глинено.
За наистина секси грим, който прави впечатление, препоръчваме двуцветен грим. Тъмносините сенки за очи помагат на русокосите дами, като им придават нотка на свежест и елегантност. Тюркоазните нюанси отлично отиват на дамите с коса в цвят на кестен, лешник или шоколад. Тъмните цветове отиват на червенокосите. За тях са резервирани сенките в тъмно синьо. Светлосините сенки отиват на всички жени, независимо от това какъв цвят коса имат.

Как се нанася?

Нанесете грим в различни цветове в неправилна форма. Лъщящите области (чело, бузи, нос, уши, брадичка) оцветете в тъмен цвят, а по-тъмните (около очите, по дноса, под брадичката) -  в светъл. Допълнително, боядисайте цялата си кожа, която се открива (врат, рамене, ръце, външната страна на дланите). Вътрешната страна на дланите не боядисвайте, в случай, че се наложи да давате знаци с ръце на колегите си.
За да се задържат по-дълго време върху лицето Ви сенките за очи и червилото, напудрете областта около очите, миглите и устните си. Допълнително, нанесете върху Т-образната зона – носа, брадичката и челото напудрете няколко пъти, защото в тези места кожата най-бързо започва да лъщи. Ако се е получило така, че на лицето Ви има прекалено много пудра, не я търкайте с ръце, а просто минете по тези участъци с четка без пудра. Никога не поставяйте четката или гъбичката върху пудрата откъм използваната страна.

Достатъчен ли е добрият грим?

Добрият грим предполага и добро камуфлажно облекло в същия цвят. За да намалите телесния си мирис, трябва да се изкъпете преди операцията, да използвате дрехи от естествена материя и използвайте антиперспирант.
Дори и най-добрият грим може да изглежда ужасно, ако не сте постигнали добро съчетание между грим, прическа и облекло. Поддържането на висока хигиена, носенето на дрехи от естествени материи и употребата на дезодоранти срещу изпотяване контролират изпотяването и се борят с неприятната миризма.

 



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Публикувана на 11/29/12 15:05 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/EzoDPaXOau4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване