12/07/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Магистрала “Тракия” вече правилно отразена и в Google Maps!

Магистрала "Тракия" вече правилно отразена и в Google Maps!

Google имат още една добра новина – 10 европейски държави вече са по-точно представени в Google Maps и България е една от тях. Останалите са Андора, Естония, Гибралтар, Унгария, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Испания. Проектът по непрестанно осъвременяване на картографските данни в Google Maps се нарича “Ground Truth”. Той разчита на данните, предоставените от местните източници на подобна информация, и съдействието от страна на нас, потребителите. Алгоритмите на Google на свой ред анализират информацията, наслагват и данните, с които разполагат Google, и така с максимална точност се създава дигиталната карта на света.

Както споменават в блога си Google, новата отсечка от магистрала “Тракия” вече е отразена върху нея. В обхванатите региони Google са добавили по-детайлна информация и за други обекти освен пътните артерии – пътеки, очертания на сгради и паркове, университети и пр. Общият брой на държавите, ощастливени от “Ground Truth”, е 40. Те се виждат ясно и на тази гратика на Google.

Общият брой на държавите, ощастливени от "Ground Truth", е 40. 

Google напомнят и за една полезна функция – “Report a problem”. Ако сметнете, че е допусната някаква грешка върху картата, че нещо не си е на мястото, използвайте този инструмент на Google. Обещават, че реагират в рамките на няколко минути или часове от подаването на сигнала.

Снимки: Google

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване