12/28/12 13:24
(http://socialevo.net/)

Apple и Intel подготвят пускането на часовник през 2013 г.

Apple и Intel подготвят пускането на часовник през 2013 г.

Появиха се слухове, че Apple и Intel подготвят за 2013 година смартчасовник, който ще бъде управляван с Bluetooth. Това съобщават от Китайския технологичен сайт TGBus.

Според същия сайт часовникът, над който работят Apple и Intel, е с 1.5-инчов OLED дисплей, ще може да се свързва и управлява от разстояние от притежателите на iPhone чрез вграден Bluetooth и операционна система iOS.  Пак според същия източник iWatch ще се появи на пазара през първата половина на 2013 г.

Интересно, нали? Значи, слагате си часовника и чрез него ще можете да изпращате и получавате текстови съобщения, да говорите чрез него вместо от iPhone-a, дори ще можете да сте активни във Facebook, без да се налага да вадите своя iPhone.

Това не е първият слух за подобно устройство от Apple. Те се появиха още през 2010 година, когато беше обявен iPod nano. При пускането му Стив Джобс спомена, че членовете на УС на Apple дори биха искали да носят устройството като часовник. И все пак до създаването на такъв часовник не се стигна.

Всъщност такъв смартчасовник се разработва вече и се казва Pebble. Създателите му набират средства в Kickstarter . Как изглежда той можете да видите в следващото видео:

Снимка: Pebble

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване