12/28/12 11:06
(http://ivo.bg/)

С(к)андалите на управляващите цървули

Когато в световния океан ни управлява титан(ик) на мисълта, върховете на айсбергите са много. Кой е истинският с(к)андал на годината сред тях, хвърлен срещу нашето бъдеще като развити европейски граждани?

Това предстои тепърва да се оценява и осъзнава, когато ще говорим за наследството на потъналия Борисов.

Лесно е да се посочат видимите с(к)андали, с които бяхме шутирани перманентно от нашия футболист на годината.

Например Бистришкият тигър разходи безцеремонно с правителствения самолет бистришките си сътигърници по ритане на топка. Подобна разходка би прекратила управленския полет на всеки (не)уважаван държавен ръководител във всяка уважаваща себе си демокрация.

Така Борисов доказа демонстративно доколко демокрацията е клеясала, приземена в хангара на неговия авторитаризъм. За тази цел злоупотребилият с власт властелин се подигра експериментално с нашето търпение. Заяви ни, че всъщност полетът на държавното возило бил от полза за неговата техническа годност, защото самолетът така или иначе трябва да хвърчи, за да е в добра форма. По-нахално изявление през мандата на ГЕРБ направи единствено близкият (най-вече по манталитет) до премиера негов министър Вежди Рашидов, който, бълвайки цигарен дим в предаване на живо по БНТ, обясни, че пушачите правят услуга на непушачите, пречиствайки с дробовете си …цигарения дим!

За с(к)андалите на властта, която подкара кадровия си танц боса през просото на съдебната система, дори няма нужда да се произнасям. Те придобиха направо международна слава.

Международна мистерия забулва и пробивите в националната сигурност поради липса на отговори на въпросите за това как така тук кацат някакви терористи и парашутисти, а държавицата ни няма обяснение и до ден днешен какво се е случило ( с нас, като граждани, които очакват от властта ако не защита, то поне някакъв отчет за липсата на сигурност).

„Код жълто” не е достатъчна мерна единица за описание на миризмата, която се носи от нашенския неспирен медиен с(к)андал, размазан върху целофана повече от всякога. Тук вече сме наистина международно уникални, сравними само с московския модел на управление чрез подчинените медии, на който явно подражават в София!

Замислете се само за шизофренетичната връзка в рамките на тройната коалиция между парите, властта и пропагандата, разработена от правителството на Тройната коалиция на Станишев, но усъвършенствана от ГЕРБ на Борисов: основен дял в пропагандата у нас имат (формално) частните медии, които обаче зависят пряко от държавата. Тя окончателно се наложи като главен рекламодател и то с помощта на европейските фондове. Схемата е уникална и трябва да се патентова, за да се гордеем, че наистина „ и ний сме дали нещо на света”.

Най-с(к)андалното е, че всичко изброено дотук не е никаква тайна.

Далеч по-важни са с(к)андалите, от които същата тази власт се измъкна по терлици, защото няма живи проговорили свидетели. Остава ни само да свидетелстваме чрез анализ на невидимата част на айсберга от с(к)андали.

Руската връзка на ГЕРБ е споделената любов, която отказаха да споделят публично с нас. Но човек трябва да е слабоумен, направо верващ русофил, за да повярва в инсценировката, според която каратистът Борисов извива победоносно ръцете на самбиста Путин и собственоръчно му спира проектите в България, след което, просвайки го на тепиха в безпомощно състояние, едва ли не го изнудва да му дойде на крака за подписване на „Южен поток”, за да се закичи накрая със славата на отстъпени цели 11 процента от цената на природния газ за България, макар да си оставаме най-скъпо плащащ клиент на руския монополист в Европа.

Много миризлив е този с(к)андал-вони на партенка, съшита с прозрачни конци и намерения на тайни вечеринки от договарящите се за целта братушки, чиято цел е да изгради на Борисов фалшив образ на победител в схватката с танцуващата валс ( „две напред, една назад”)руска мечка, която всъщност спазари елиминирането на България като потенциален консуматор на собствен шистов газ и в „замяна” на това получи още по-здраво затъване в мрежите на Газпром.

Обещавам ви и новогодишни новини за ефекта от тези тайни договорки по темата за АЕЦ „Белене”…

В крайна сметка, най-добре пазената с(к)андална тайна като резултат от всичко е фактът, че ГЕРБ, съзнателно или не, играе за стратегическия дългосрочен разгром на дясното и за победата на левицата на следващите избори. Още дълго избирателите ще свързват думата „дясно” с фалшификацията ГЕРБ и това ще ги отблъсква в обратната посока.

Не е случайно, че на финала на управлението си Борисов изведнъж взе да сипе комплименти към Станишев и да го жали със задна дата колко трудно му било да управлява коалиционно в рамките на тройния сговор с НДСВ и ДПС, чието сатанизиране беше основният успешен предизборен коз на ГЕРБ. След което ни „заплаши”, че щял да мине в опозиция ( на същия Станишев, най-вероятно), ако не го издигнем отново на върха на айсберга.

Нали си спомняте за възмутения иракски журналист, който замери американския президент Джордж Буш с обувка? У нас е обратното: с(к)андлите летят от трибуната на властта към нашите презрени от управляващите глави. След 4 години снишаване е време да започнем да се изправяме срещу този обстрел.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване