01/20/13 12:18
(http://socialevo.net/)

20 горещи новини от социалните медии през седмицата

20 горещи новини от социалните медии през седмицата

Неделя е, ден за отмора в планината, сред приятели, пред компютъра. За да ви улесним сме ви подготвили кратък обзор на това какво се случи в света на социалните медии през изминалата седмица. Кои са най интересните неща, които споделихме с читателите на SocialEvo.net? Ето и 20 горещи новини от социалните медии през изминалата седмица, които може да сте пропуснали.

 

Dacor вграждат таблет във фурна Dacor вграждат таблет във фурна 

Фурната ще бъде облагодетелствана от 7″ таблет, задвижван от Android. Всъщност той представлява контролното табло. Чрез него готвачът ще може да нагласи печката да сготви любимото ястие по най-добрия начин, ще може да преглежда различни рецепти онлайн, докато готви, а благодарение на Wi-Fi връзката на контролера ще може да управлява печката и от разстояние от своя смартфон или таблет. Нарекли са технологичното си решение Discovery IQ Controller и с него по всяка вероятност ще революционализират изживяването в кухнята.

CES 2013: Nvidia обявиха Tegra 4, най-бързият мобилен процесор в светаNvidia обявиха Tegra 4, най-бързият мобилен процесор в света 

На Computer Electronics Show (CES) 2013 в Лас Вегас компанията Nvidia обяви детайли за новия мобилен процесор Nvidia Tegra 4, който е и най-бързият в света мобилен процесор, предназначен за смарттелефони, таблети и ноутбуци.

Tegra 4 (Wayne) е наследник на Tegra 3 (KalEl), обявен в началото на 2011 година, и е 6 пъти по-мощен от него. Той е изработен по 28-нанометрова технология и е с четири ядра плюс едно допълнително нискоенергийно ядро, което позволява да се пести живота на батерията.

Нов модел IdeaPad Yoga 11S от Lenovo Нов модел IdeaPad Yoga 11S от Lenovo 

На Computer Electronics Show (CES) 2013 в Лас Вегас компанията Lenovo обяви нов модел на своя хибрид лаптоп/таблет IdeaPad Yoga 11S. Той идва, за да допълни популярните модели Yoga, които се отличават с възможността да се ползват като лаптоп или след обръщане на 360 градуса да се ползват като таблет.

Lenovo има два модела на Yoga 11 и Yoga 13, които са съответно 11.6-инчов и 13.3-инчов дисплей, работещи съответно под Windows RT и Windows 8. Новият модел IdeaPad Yoga 11S ще допълни възможностите на по-малкия модел, като добави възможността за работа под Windows 8.

Dropbox за Windows 8 и Windows RT е тук!Dropbox за Windows 8 и Windows RT е тук! 

Dropbox за Windows 8 и Windows RT вече е налице. Може да бъде свалено и инсталирано от Windows store безплатно и дава възможност да се инсталира като останалите приложения с познатите “плочки” на устройства, работещи под Windows RT и Windows 8 операционна система.

Нов Facebook Scam атакува страниците Нов Facebook Scam атакува страниците 

Нова атака бе предприета от недоброжелатели към Facebook страниците в социалната мрежа. Целта на phishing scam-a е да открадне потребителското име и паролата на админа на страницата. Всичко се случва за секунди, а вие изгубвате контрол над всичко, след като сте попаднали в капана. 

 

 

 

Amazon пуснаха бета версия на Instant Video Finder Amazon пуснаха бета версия на Instant Video Finder 

Услугата на Amazon, Instant Video, която предоставя възможност за гледане на филми, се сдоби със своя търсачка. Става въпрос за Instant Video Finder, с което потребителите на платформата могат да търсят видео по различни категории. На този етап търсачката е в бета версия и със сигурност ще претърпи множество промени, след като бъде изтествана от потребителите.

CES 2013: Huawei представи Ascend Mate и Ascend D2Huawei представи Ascend Mate и Ascend D2 

Китайският производител Huawei представи на Computer Electronics Show (CES) 2013 два модела смартфона Huawei Ascend Mate и Huawei Ascend D2. Huawei Ascend Mate е интересно мобилно устройство с огромен 6.1-инчов екран. Според Huawei това е най-големият в света екран на смарттелефон.

Qualcomm обявиха новия флагман Snapdragon 800Qualcomm обявиха новия флагман Snapdragon 800 

Беше представен флагманът на компанията Qualcomm Snapdragon 800, както и моделите Snapdragon 600, Snapdragon 400 и Snapdragon 200. От Qualcomm позиционират Snapdragon 600 като основен конкурент на Trail и Tegra 4 чиповете. Очаква се да се появи много по-рано, още в края на март или началото на април.

CES 2013: Вече има приложения и за автомобилиВече има приложения и за автомобили 

Тазгодишното Consumer Electronics Show определено поставя началото на едни изключително интересни технологични 12 месеца. Последната новина идва от два автомобилни производителя – Ford и GM. Те обявиха нещо, за което повечето дори не сме си мечтали – че в техните превозни средства ще можем да инсталираме и ползваме специални приложения.

А ето и предишните 20 страхотни статии с интересни новини през седмицата , които може и да сте пропуснали.

Facebook разрешава нови промотирани постове директно през Ad Tool “Социална сряда”Facebook разрешава нови промотирани постове директно през Ad Tool 

Социалната мрежа предоставя възможност на всеки един админ на Facebook фен страница чрез ad tool-а да генерира напълно нов статус. По този начин администраторът няма нужда да разчита на стари постове, които вече са публикувани. От друга страна предимството е наистина голямо, тъй като администраторът, който се занимава с рекламните формати на фен страницата, няма нужда да се съобразява с този, който отговаря за статусите.

Мистериозна пресконференция от Facebook на 15 януари. Нов телефон от Facebook?Мистериозна пресконференция от Facebook на 15 януари. Нов телефон от Facebook? 

Това е първото публично събитие на компанията за 2013 година и интересът към него е огромен. Какво точно ще ни кажат от Facebook на 15 януари? От Facebook постоянно експериментират и пускат нови неща като например новият AdTool. Какво точно творят? Дали ще обявят новия редизайн на Facebook Timeline, дали ще е свързано с нови функционалности или рекламни възможности? Дали имат намерението да обявят своя нов мобилен телефон, за който се говори от известно време?

 

Facebook пускат променен “Timeline” и нов “Collection Manager”  Facebook пускат променен “Timeline” и нов “Collection Manager” 

Още миналия месец потребители забелязаха промени в подреждането на Facebook “Timeline”, които са били временни и са изчезнали. Тогава се заговори, че това е експеримент на Facebook с потребителския поток от информация и подреждането му на екрана с цел подобряване, а от Facebook потвърдиха за тези тестове, проведени при отделни потребители.

LinkedIn достигна 200 милиона потребителяLinkedIn достигна 200 милиона потребителя 

LinkedIn премина официално границата от 200 милиона регистрирани потребителя. LinkedIn бе основана през далечната 2003 г., а през месец януари 2013 г. вече над 200 милиона потребителя търсят работа, обменят опит и разискват множество професионални теми в различни сфери от бизнеса именно на това прекрасно онлайн място.

Звездите и TwitterЗвездите и Twitter 

През 2012 година централно място в света на комуникациите зае и смартфонът – джобен компютър, допълнен с възможностите на мобилен телефон, чиято роля е оптимизация на всички възможни връзки на потребителя със света. Една от тях е именно Twitter, познат още като “Sms-а на Internet”. Към настоящия момент Twitter има около 175 млн. потребители в целия свят, сред които и много известни личности – актьори, музиканти, писатели, спортисти, политици, дори религиозни водачи като Папата и Далай Лама.

Responsive уебдизайн – магическото решение за всички мобилни екрани? Responsive уебдизайн – магическото решение за всички мобилни екрани? 

В ерата на мобилните технологии като че ли очакванията на потребителите все повече изпреварват реакцията на бизнеса. Мобилните потребители разчитат да могат да отворят всеки сайт от всяко устройство и да намерят нужната информация бързо и удобно. През 2012 Google съобщиха, че 65% от търсенията в интернет в САЩ всъщност започват от смартфон. Ако са привлечени от конкретен сайт, впоследствие 61% от потребителите го преглеждат подробно и на своя лаптоп или PC.

CES 2013: ASUS представи Transformer AiO, Qube и още…ASUS представи Transformer AiO, Qube и още… 

На изложението CES 2013 в Лас Вегас ASUS представи Transformer AiO – първия в света Windows 8 персонален компютър със сваляем 18.4-инчов дисплей, който работи като самостоятелен Android таблет. Освен него, на изложението бяха представени и снабденият с Google TV Qube, геймърските монитори PA249Q ProArt и VG248QE, и най-малкият в света рутер – WL-330NUL.

Google Play разрешава коментарите за всички разработчициGoogle Play разрешава коментарите за всички разработчици 

Както знаете, от Google Play позволяваха до този момент единствено на разработчиците, които имат Top Developers баджове, да коментират под ревютата на своите приложения. Сега обаче от Google ще дадат шанс на всички разработчици да се включат в динамичен диалог със своите фенове.

CES2013: ZTE пуска смартфон с Firefox OS през 2013ZTE пуска смартфон с Firefox OS през 2013 

Новината от CES 2013, свързана с втория по големина китайски производител на смартфони ZTE, е предстоящото пускане тази година на смартфон с операционна система Firefox OS. Компанията работи с европейки мобилен оператор, без да го назовава, като имат намерение да пуснат съвместно нов смарттелефон ZTE в Европа, работещ с мобилната операционна система Firefox OS. Очаква се първите мобилни устройства на ZTE да бъдат със Snapdragon процесорите на Qualcomm. 

Мобилната версия на Facebook Pages Manager за Android е тук!Мобилната версия на Facebook Pages Manager за Android е тук! 

След около половин година забавяне без много шум Facebook вчера пуснаха и мобилно приложение Facebook Pages Manager за Android устройства. Facebook Mobile Pages Manager за Android ще даде възможност на притежателите на мобилни устройства да управляват своите Facebook страници дори и в движение. Досега нямаше такова приложение за Android устройства, а само за iOS.

СДВР Столична Полиция вече със страница във Facebook СДВР Столична Полиция вече със страница във Facebook

В социалните мрежи се появи официална Facebook страница на Столичната полиция, на която всички потребители могат да подават сигнали, мнения, предложения и коментари.

 

Снимка: Qualcomm

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване