01/27/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Отново рекордни печалби за Microsoft

microsoft

Отново рекордни печалби за Microsoft

Microsoft разби всякакви рекорди, след като от компанията обявиха печалби на стойност $0.76 за дял и приход в размер на $21.46 милиарда за последното тримесечие на 2012 г. Благодарение на своя продукт Windows компанията пък може да се похвали с изключително силно тримесечие: приход от $5.88 милиарда от Windows, който е с 24% по-висок от този през миналата година по същото време, a наблюдаваният среден ръст е в размер на 11%.

„Смелата ни амбиция да променим облика на Windows, както и да пуснем Surface и Windows Phone 8, предизвика огромен ентусиазъм в клиентите ни, даде една страхотна възможност и на партньорите и спонсорите ни.” – казва СЕО-то на Microsoft Стив Балмър. „С новите устройства на Windows, включващи Surface Pro, и задаващия се чисто нов Office ще продължаваме да караме хората да се впечатляват от екосистемата на Windows и все така ще продължаваме да им даваме нашия софтуер чрез любимите им устройства, които също така са изключително необходими и във всеки бизнес.”

От компанията все още отказват да дадат точна статистика за продажбите на новите си продукти от серията Windows 8, но със задоволство обявяват, че до този момент са продадени над 60 милиона лицензирани копия.

Снимка: bgr.com

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване