01/29/13 04:00
(http://socialevo.net/)

QR кодовете с нов, почти невидим дизайн

Visualead

QR кодовете с нов, почти невидим дизайн

QR кодовете са един от най-популярните начини за отвеждане на потребителите до даден продукт, услуга или определен интернет адрес.  Очакват ни на всеки ъгъл, в магазините, върху кутиите с продукти, по списанията и неусетно свикнахме да ги виждаме и сканираме. Заедно с големите плюсове, свързани с удобството и бързина, с която тези квадратчета ни доставят информация, доскоро съществуваше и един минус – QR кодовете не изглеждаха атрактивно и не се вписваха добре в дизайна на конкретния продукт.

Израелската компания Visualead намери решение за скучните QR кодове, интегрирайки ги безпроблемно във всякакви изображения и дизайни. Както пише The Next Web, Visualeаd смята да подобри изгледа на кодовете с пускането на една визуално по-атрактивна алтернатива на QR кода. Новата технология намалява наситеността на стандартния QR код със 70%.

Новата технология намалява наситеността на стандартния QR код със 70%.

На снимката можем да забележим разликата между поколенията QR кодове, които патентова компанията.
Докато върху сегашното (второ поколение) кодът все още се забелязва, след няколко месеца ще излезе и 3-то поколение, върху което черните модули вече ще липсват, а на тяхно място ще остане само квадратният шаблон, за да се ориентираме къде точно върху продукта да сканираме. 

Основната цел на Visualead е тяхната технология за по-визуален QR код да се разпространява, за да се превърне в световен стандарт, а несъмнено след това QR кодът да се приема като по-привлекателен за клиентите и по-ценен за брандовете.

За четирите месеца, откакто се е появила на уебстраницата на компанията, бета версията на второто поколение QR код е генерирала 50 000 кода и обработила над половин милион сканирания.

Снимки: Visualead

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване