02/07/13 03:36
(http://socialevo.net/)

7 причини, за да деактивирате своя Facebook акаунт

How_To_Delete_Facebook_Account_Nov_2012_How_To_Delete_A_Facebook_Account
  1. Facebook води до пристрастяване

 

Напоследък има все повече пристрастени към социалната мрежа. Влизаме във Facebook още преди да сме минали през банята, използваме всяко свободно време да постнем някоя снимка или статус, не си лягаме преди проверка на последните постове. Отиваме на кафе, бар, дискотека и т.н. и първата ни работа е  да сложим един таг, така че всичките ни 500 „приятели” да разберат къде се намираме.

За съжаление Facebook е също така пристрастяващ, както и всеки друг наркотик. Постоянно ни известяват, че някой е уволнен, защото е поливал зеленчуци в онлайн фермата си.

Проблемът тук е, че пристрастяването към социалната мрежа е доста по-трудно откриваем и на него не се обръща голямо внимание.

Изследване посочва, че жените прекарват средно 81 минути на ден във Facebook, а мъжете – 64 минути. Единственото, което можем да кажем е, че това е безвъзвратно изгубено време.

 

 

  1. Facebook предизвиква ниско самочувствие

Проучване показва, че потребителите на социалната мрежа се чувстват некомфортно в собственото си тяло само разглеждайки снимки на свои приятели – това е насочено главно към женската част.

Оказва се, че повече от половината от 600-те участника в проучването желаят нечие друго тяло, лице и т.н. Оказва се, че разглеждането на снимки във Facebook предизвиква повече негативни емоции за разлика от модните списания.

Същото изследване е установило, че натиска на социалните мрежи върху подрастващите, може да предизвика сериозни хранителни разтройства. Друга негативна реакция, която може да се развие е чувството за нарцисизъм, също така агресивното поведение и дори проблеми със съня.

 

 

  1. Когато си търсите работа по-добре деактивирайте своя Facebook акаунт

 

Според изследване се оказва, че голяма част от работодателите проверяват Facebook профила на своите кандидат-служители и от там преценяват дали той е подходящ за предлаганата позиция. Въпреки че 90% от подбора на персонал е чрез социалната мрежа, то 69% са отхвърлени само заради пошли снимки и постове.

Постоянната активност във Facebook също може да донесе черни точки в очите на бъдещия работодател, защото това автоматично води до заключението, че тази активност ще бъде и по време на работния процес.

 

  1. Постове по време на раздяла

 

Разделите и без това са трудни, но това не прави задължително постоянни постове, за това колко гаден е бил бившия/бившата и как сте преживели всичко.

Постоянното преминаване от „обвързан” на „необвързан” определено няма да донесе бонус точки пред който и да е.

Няма и да преживеете мъката ако постоянно преглеждате профила на бившата Ви изгора, а точно обратното.

 

  1. Facebook клюки

 

Можем да наречем  Facebook истински клюкарник. Със сигурност познаваме доста хора, които са развали отношение благодарение на социалната мрежа. Точно заради невнимателното споделяне на информация много неверници са били хващани на местопрестъплението.

Само една снимка може да предизвика истински негативен бум в личния Ви живот, ето защо деактивирането на вашия профил може да Ви донесе единствено спокойствие.

 

 

  1. Facebook по време на изпити

 

Всеки знае, че преди изпит Facebook е най-големия ни враг. Вместо да залягаме над учебниците, ние следим за най-новия пост в социалната мрежа. Колко пъти в резултат на „висене” във Facebook сме се проваляли на изпити и колко лоши оценки ни е донасяло това пропиляно време онлайн. Дори и само по време на сесия, оставете Facebook на страна, повярвайте нищо няма да изпуснете.

 

  1. Защитеност във Facebook

 

Можем ли да се говори за защитеност във Facebook? Отговор: Определено не. Всяка наша активност е достъпна на кого ли не. Функцията графика на търсене предоставя нашите харесвания на всеки. Маркетолозите имат достъп до значителни подробности за живота Ви. Рекламите, с които постоянно ни заливат, не случайно са точно такива от които се интересувате.

Да не забравяме за случая, когато благодарение на статус за Обама, едно момиче си спечели федерално разследване.

 

 

Ако тези причини не Ви убедиха, че трябва да деактивирате своя Facebook, то поне Ви съветваме да бъдете много внимателни със споделянето на каквато и да е било лична информация.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване