02/14/13 14:50
(http://www.azcheta.com/)

Нови дрехи за Хари Потър

По повод 15-годишнината от първата среща на американските читатели с Хари Потър, седемте книги от поредицата ще излязат в нови издания с обновени корици, съобщава Publishers Weekly. В сряда издателите от Scholastic показаха изцяло новата корица на първата книга „Хари Потър и философския камък”, дело на Казу Кибуиши.

„Първоначално не исках да се заема с тази задача, защото много обичам оригиналните корици. Заклет фен съм. Но след като размислих, реших, че ако някой трябва да го направи, най-добре да опитам аз”, казва Кибуиши пред онлайн изданието. Той споделя, че е опитал да погледне на книгите за Хари Потър от позицията на бъдещето. „Исках да отдам дължимото на цялата поредица и на класическата литература. В този смисъл корицата на първата книга за Хари Потър трябваше да изглежда Дикенсова.”

Според Ели Бергер, президент на Scholastic Trade Publishing, новите корици са един от начините издателството да достигне до нови фенове на Хари Потър.

Седемте книги за момчето-магьосник ще бъдат на разположение на читателите през септември тази година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване