02/26/13 20:46
(http://ivo.bg/)

Дядо вади Ролекс

Николай от ТВ 7 и дядо му Николай от Пловдив се чудят как да се спасят от разбунения народен кошер, за да не бъдат нажилени от обеднелите пчелички, разгневени от лакомията на новобогаташите.

Общото между Николай и Николай е парвенющината да парадират със забогатяване от две дейности, които ( поне в днешна България) не предполагат охолството, демонстрирано от тях. В правова държава щяха да бъдат проверявани по този повод. В държавата на николаевците обаче единият се прави на върховен обвинител от телевизионния амвон, а другият днес се опитва да избяга от репутацията си на църковен плутократ.

Дядо Николай Пловдивски накара църквите в Пловдив да бият камбаните във възхвала на сватбата на Николай Бареков, синхронизирано с централните новини на Би Ти Ви, които излъчиха пряко, как опияненият от това своеволие младоженец врещи в националния ефир като на мач „ да живее Българската православна църква”!

Бареков многократно се отплати ( макар да не знаем как по-точно е вървяло разплащането през годините- няма кой да се поинтересува професионално и по закон от този монопол). Дядо му Николай Пловдивски беше обгрижван лично от него от екрана на гербаджийската ТВ 7.

Един пример: по моя информация Бареков е свалил предаването „На инат” от ефира на поверената му телевизия заради обаждане по телефона от страна дядо му Николай, който му звъннал с оплакване, че бил подигран заради скъпия си часовник. Новоизпеченият столичанин от Пловдив обещал да „заколи магарето” ( както помнят очевидци на самодоволната тирада на своя началник в ТВ 7 ) и веднага изпълнил заръката.

Интересното в целия сюжет е преди всичко  фактът, че Николай Бареков е по-лоялен на Николай Пловдивски, отколкото на вожда си от Банкя. Това се вижда от следната реклама на Дядо Ролекс в сайта на Бареков, където вече е позволено да се попържа низвергнатият Бойко Борисов, но не и мутрополита от родния град на гъвкавия „журналист”.
вторник, 26 фев 2013 г. 13:34 ч.

САМОЖЕРТВА
Дядо Николай плаща тока с Ролекса си
BNews.bg
Въпреки “великодушно” решение на EVN да не спира тока на храма “Свети Марина”, а чудовищно високата сметка да бъде платена разсрочено, Пловдивският митрополит Николай намери решение – и ще продаде Ролекса си, за да плати електричеството на църквата.
Дядо Николай е готов да се раздели с Ролекса си, за да плати скандално високата сметка за ток
на митрополитската църква „Света Марина“ в Пловдив. За това съобщиха от митрополията.
За скъпарския часовник на владиката се чу преди няколко години и Николай Пловдивски отнесе куп противоречиви коментари. Оказа се обаче, че това е една от малкото лични вещи, с които владиката може да се разпорежда.
Дядо Николай е помолил църковното настоятелство Ролексът да бъде продаден и да се плати на EVN огромната сметка за ток от 2940 лева. Ако от продажбата останат пари, те ще бъдат дадени за благотворителност, решили са от пловдивския клир.
Междувременно от EVN успокоиха, че токът на храма няма да бъде спиран.
Това съобщиха в писмо до медиите от електроразпределителното дружество. Оттам потвърдиха, че техници на EVN са ходили вчера на място в храма, но не били заплашвали да дръпнат шалтера.
Сметката обаче няма да бъде опрощавана, а ще бъде предложено разсрочено плащане, става ясно още от съобщението на ЕРП-то.
От църковното настоятелство на „Света Марина”, където владиката Николай служи на всички големи религиозни празници, са подали жалба в енергото. В нея се посочва, че сумата е много по-голяма в сравнение с последната сметка от близо 700 лева. Тя дори била за декември, който, както всички помним, бе много по-мразовит от януари.
В понеделник се разбра, че архиерейският храм е получил януарска сметка за ток за 2 940 лева.
В предверието на църквата дори беше поставена урна за събиране на дарения от миряни за погасяване на сметката. Касичката ще бъде отворена в края на седмицата, казаха свещениците.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване