02/26/13 15:09
(http://ivo.bg/)

Задава се “Премиер на РъБъ”

Не исках да бързам със съобщението за новата ми книга, но главният ми, който се казва Бойко Борисов, вече ме изпревари с бягството си от властта, а днес е постъпил в болница ( искрено му пожелавам здраве, включително, за да понесе изпитанията, които си е надробил).

Книгата се казва „ Премиер на РъБъ” и е вече в издателството. В известен смисъл тя е продължение на „Президент на РъБъ”, която се появи през 2010 г.,т.е. доста преди Георги Първанов да слезе от държавния връх. Такава беше идеята и сега: „Премиер на Ръбъ” да изпревари залеза на Борисов като премиер, за който бях убеден, че се задава. Но, както отбелязах, абдикирането на моя герой от властта го прави потенциален читател в друго качество…

Правя това уточнение, за да е ясно, че няма да приема упреците за преследване на конюнктурата. „Премиер на РъБъ” е плод на дългогодишен мой труд, а договорът с издателството е от миналата година. Ако не беше кончината на майка ми през януари, книгата можеше вече да е на пазара.

Междувременно защитниците на Борисов (например от мен!) продължават да се опитват да вменяват вина на неговите критици, а самият той никак не постъпва „мъжкарски”, като обяснява егоистичния си ход да изостави държавата без охранител в момент на тежко изпитание. Били го свалили с метеж!

Както много пъти досега, Борисов употребява думи, за чието значение не е наясно и смятам за обидно да уточнявам за интелигентната публика каква е разликата между улични протести и насилствено превземане на властта ( която той сам захвърли като ненужно бреме за него лично, изненадвайки дори собствените си министри) .

Но на егоизма очите са големи- ако не беше така, картоненият „супермен” би трябвало да се изправи срещу маскираните елементи сред протестиращите и ако не да ги ”изпоарестува” поне да има мъжеството поне веднъж да застане пред публика, която не го аплодира, а е враждебно настроена. Едва ли щеше да пострада друго, освен самолюбието му. Но пропусна безвъзвратно да докаже „мъжкарството” си , с което толкова се перчеше.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване