03/03/13 21:15
(http://vasvalch.com/)

Социалните медии в най-бързо развиващите се компании

linkedinВсе по-често познати обръщат внимание на LinkedIn и явно моите единични данни съвпадат с доста по-голяма извадка – тази на Inc. 500 (най-бързо развиващи се световни компании).  По данни от Университета в Масачузетс LinkedIn се е превърнала във водещата социална мрежа за компаниите като 81% от компаниите я използват, повеждайки пред Facebook (67%). Любопитно е, че интересът към мрежата на Зукърбърг спада със 7% спрямо 2011 година – за жалост, респондентите не посочват защо е така. Мога само да правя предположения, че Facebook става все по-пренаселен с марки, а и голяма част от Inc. 500 са B2B компании, които намират висока ефективност в LinkedIn.

Повече компании са започнали да блогват. Ръстът е почти 20% на годишна база, като 44% от компаниите в изследването вече блогват. Новото раздвижване е любопитно в свят, където повечето маркетолози гонят постоянно поредната нова социална медия. И все пак блоговете дават значително поле за изява и SEO ползи, така че ползването им е логична стъпка, особено с промените на Google алгоритъма към фаворизиране на по-обстойно експертно съдържание.

социални медии използване inc. 500Общите тенденции са не по-малко любопитни. Драстично по-малко компании планират да увеличават бюджетите си за социални медии, като много компании планират запазване на нивата от миналата година или не са сигурни какво ще се случи. Отново, логична позиция на задържане, след като голямо количество кампании релокираха сериозни бюджети към социалните медии. Отделно, с това е свързана и тенденцията, че едва 1/3 от анкетираните могат да изчислят ROI на social-усилията си. Нормално е за нещо, което не се измерва, да има значително вариращи бюджети от година на година.

бюджет социални медии inc. 500Като цяло, данните от изследването са любопитни – за мен те показват, че използването на социални медии влиза в един по-зрял период, когато се ползват ефективните, а не непремено секси каналите. Нещо повече – желанието за поддържане на блогове показва, че компаниите не си правят илюзии – за онлайн успех трябва да се създава по-обстойно съдържание от снимки с котенца.

Още от изследването вижте в сайта на Dartmouth.

___
снимка: mariosundar

The post Социалните медии в най-бързо развиващите се компании appeared first on Васи ли?!.

Публикувана на 03/03/13 21:15 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/b2ZcEcqa_nQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване