03/06/13 23:00
(http://socialevo.net/)

Характеристиките на Samsung Galaxy S IV бяха разкрити

Samsung Galaxy S IV с премиера на 14 март

Характеристиките на Samsung Galaxy S IV бяха разкрити

Samsung Galaxy S IV официално ще бъдe обявен само след няколко дни – на 14 март. Спецификации за следващото поколение на модела флагман от Samsung вече са изтекли благодарение на подробна информация от бенчмарк инструмента AnTuTu. Характеристиките са в съответствие с по-ранните слухове.

Samsung Galaxy S IV най-вероятно ще бъде с 8-ядрен Samsung Exynos 5410 процесор с тактова честота 1.8 GHz. 5-инчовият смартфон ще има дисплей с Full HD 1920 х 1080 пиксела резолюция и ще работи с Android 4.2. Galaxy S IV ще има 13-мегапикселова основна камера и 2.1-мегапикселова предна камера. Тя може да записва и 1080p видео клипове. Идва с 2 GB RAM памет и разполага с 16 GB или 32 GB вътрешна памет.

Тези спецификации може да са били от някой от новите смартфони, обявени на MWC миналата седмица. AnTuTu отчитат само хардуерните характеристики, откриваеми от операционната система. Нови възможни функции като скенер за пръстов отпечатък все още няма в тези резултати.

Това, което прави Galaxy S IV специален, е 8-ядреният процесор. Това са осем ядра – четири ARM Cortex-A15 ядра с тактова честота 1.8 GHz и четири ARM Cortex-A7 ядра с тактова честота 1.2 GHz. Cortex-A15 се занимава с обработка на интензивни задачи, а четирите ядра Cortex-A7 са за по-леките натоварвания. Новият Exynos 5 Окта е с до 70% по-висока енергийна ефективност в сравнение с по-старите процесори Exynos. Exynos 5 Окта е първият процесор ARM, който е разработен с big.LITTLE архитектура, която съчетава процесори с малка и пълна мощност. NVIDIA Tegra работи по подобен начин. Tegra 3 има четири ядра и като добавка пето ядро, работещо на много ниска честота, което поддържа смартфона, когато е в режим на изчакване.

Снимка: Samsung

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване