03/12/13 18:00
(http://ivo.bg/)

България се осмели да изгони руския игумен Филип, медиите не се осмеляват да съобщят товат

Руският игумен Филип, срещу когото 132-ма енориаши написаха писмо заради налагането на разделение по етнически принцип в софийската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” ( известна като „руската църква” на булевард „Руски” в столицата), е бил принуден да напусне България.

Събитието, подготвяно от май месец миналата година след серия от дипломатически сигнали от българска страна, най-после се е състояло вчера. Игуменът, чувствайки мощната подкрепа на Кремъл, просто отказваше да се съобрази с исканията на българските власти.

Не питам защо игумен Филип ( най-после) е изгонен. За безобразията му в отношението му към българските вярващи като към втора ръка миряни, медиите вече съобщаваха многократно.

Питам обаче защо сега, след като най-после българската държава си e изпълнила ролята на защитник на българския интерес на суверенната територия на България, такава новина в България няма. Научавате я в този момент от този блог.

На игумен Филип е бил връчен списък с извършените от него нарушения и му е бил даден 30 дневен срок да напусне страната. Руският посланик Юрий Исаков е направил опит да се застъпи за игумена и дори да прескочи йерархията, като направи демарш пряко пред премиера Борисов, но без успех. Имперската му постъпка обаче е предизвикала реакция от страна на българския външен министър Младенов, който в знак на протест е отменил договорена вечеря с пратеника на Кремъл.

Срамува ли се някой в България, че е защитил българския интерес? Или пък медиите все пак са дочули, но предпочитат да се правят на глухи и слепи, както правят например, когато българи протестират с български и европейски знамена против съветската агресивна символика в центъра на София, която няма нищо общо със съвременна Русия, а е надгробен паметник на живото съветско влияние в България, наложено чрез окупация, за която българската съветофилска пета колона държи да благодарим вечно?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване