03/13/13 19:27
(http://socialevo.net/)

Горещо: Facebook отново променя Timeline

Горещо: Facebook отново променя Timeline

Горещо: Facebook отново променя Timeline Когато Фейсбук промени вида на профилната страница и въведе т.нар. “timeline” (хронологична линия) отзивите бяха различни. Едни харесаха реорганизацията на информация, други – не чак толкова, тъй като снимки, статуси и новини не бяха отделени и това създаваше известни неудобства .

Е, компанията-гигант направи известни промени в тази насока. Те вече са тествани в Нова Зеландия и някои други части на света, но са официално активни от днес, пише  allfacebook.com. Целта е всеки потребител да организира информацията си в timeline, според приоритетите си и да не пропуска важна за него информация. Новият таймлайн е изключително адаптивен и персонализиран. Всъщност целият смисъл е в това, че съдържанието и open graph действията са позиционирани в лявата част на страницата, а всички постове са от дясно.

Ето как на практика изглеждат нещата след промяната. Новият дизайн ще бъде актуализиран на няколко етапа в различните държави по света. Разгледайте снимката горе.

Както споменах, секциите с лична информация, приятели, снимки и приложения ще се намира от лявата страна на екрана. Останалото е във ваши ръце. Може да поставите най-отгоре дейностите и информацията, която е важна за вас, например: последните ви снимки от Instagram. От Facebook казват, че искат да дадат на потребителите си повече свобода на действията.

  

Представител на компанията споделя пред Allfacebook.com някои от причините и мотивациите, довели до тази актуализация. Те са свързани основно със съдържанието. Има едно обособено място за нещата, които интересуват всеки един човек. Извеждайки ги на по-горно ниво, съдържанието ще може да говори само за себе си. Колкото до дизайнът, оформлението на страницата е по-ясно и удобно.

Освен тези удобства, Фейсбук предоставя и по-големи възможности за споделяне по отношение на медиите, като например книги, филми или телевизия. Така освен да отбележите какво харесвате, може да маркирате и това, което искате да изгледате или прочетете в бъдеще. Полезно, нали? 

 

 Снимки: AllFacebook

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване