03/22/13 04:40
(http://socialevo.net/)

Контролираме уредите вкъщи с Google Glass

Контролираме уредите вкъщи с Google Glasses

Контролираме уредите вкъщи с Google Glass

Google Glass (Google очила) вероятно са най-чаканият продукт, който се задава на хоризонта. Производителят на тези очила, разбира се, е една от най-проспериращите компании в света на иновациите и технологиите, а именно Google. Според информация, която е публикувана от “Американската агенция за патенти и марки”, Google са регистрирали технология, която позволява контролиране на обекти чрез виртуален дисплей. Името на патента е ”Wearable Computer with Superimposed Controls and Instructions for External Device“.

Едно от най-вълнуващите неща в този патент е възможността да бъдат контролирани уреди, които използваме ежедневно в живота си, и то чрез Google Glasses. Това ще става посредством виртуални дисплеи и съответно виртуални бутони, които ще приемат и предават команди към това, което искаме да контролираме. След като поставим очилата на Google, ще имаме достъп до хладилника, телевизора, микровълновата, дори до вратата на гаража, и то без да ги докосваме или приближаваме. По този начин ще можем да контролираме всичко от разстояние.

http://www.youtube.com/watch?v=6BTCoT8ajbI

Технологията, която ще позволи всички тези невероятни действия от наша страна, ще бъде внедрена в Google Glass. Въпреки това трябва да знаем, че не всеки един хладилник или телевизор ще може да бъде контролиран чрез очилата на Google. Уредите ще трябва да разполагат с Wi-Fi, Bluetooth или NFC технология, която да спомага за осъществяването на всичко това. В тази връзка е добре да се запознаем и с наскорошния репортаж, който публикуваха BBC във връзка с NFC технологиите, които позволяват интеракция със заобикалящия ни свят по един наистина иновативен начин.

http://www.youtube.com/watch?v=FkFHjdg7Vp0

Снимка: Google 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване