03/23/13 06:17
(http://socialevo.net/)

Ата Сот – Добрите хора са навсякъде!

Ата Сот - Добрите хора са навсякъде!

Ата Сот - Добрите хора са навсякъде! Как реши да създадеш тази кауза в полза на незрящите?  

Незрящите живеят сред виждащи и се налага да общуват с тях. Дядо ми бил сляп и много наши клиенти във аптеката са слепи. Обществото няма очи за техните проблеми. Нека помагаме на тези хора да ‘четат’ нашия свят, нашия сайт, нашите продукти.

Каква е историята на Premium Health?  

‘Premium Health Products’ е млада фирма на българския пазар. Внасяме висококачествени, козметични продукти, всичките със прозрачни етикети-лепенки BRAILLE на Български, специално разработени ръчно и проверени една по една. Целта е да могат наистина да се четат, а не да имат ‘декоративна’ функция. Следвашия етап, хранителни добавки със листовка в брайлов текст.

Ти не правиш просто бизнес, ти създаваш и градиш мисия в полза на хората с проблеми. Кое те мотивира?  

Въпросът е какво може да се направи за тези хора. Незрящите хора, например, са застрашени преди всичко не от това, че не виждат, а от отношението към тях като към нещастен, безпомощен, непълноценен индивид. Живеем в общество, в което ценностната система на човека се е изменила толкова много, че се върти около материалните неща. За да направим нещо хубаво и неочаквано за някой друг не винаги ни трябват средства, и тази жест има много по-голяма стойност от каквито и да е пари. Всеки път, когато изпълняваме акт на добрина и караме някого да се усмихне, придаваме на присъствието си повече значение. Няма нищо по-възнаграждаващо от това да помогнем на тези хора да осъзнаят собствената си висока стойност.

Останаха ли добри хора в България? 

Добрите хора са навсякъде! Добрите хора поливат цветята на съседите, изпитват жал към бездомните кучета, даряват бъбрек на нуждаещите се роднини и приятели, даряват кръв, дори отиват сами в болниците, когато във Фейсбук се разпространяват съобщения, че някой спешно има нужда от кръв, отделят 1,50 лева за да изпращат sms, вярват в чудеса! Според мен, никой не може напълно да изгуби светлината и доброто в сърцето си. Важното е да си честен – нищо,че не е на мода!

Разкажи ни повече за брайловия интернет. 

Най-добрата програма за синтезиране на реч и осигуряване на достъпа на незрящите хора до Windows е “JAWS” ( Job Access With Speech), която, за съжаление, не включва български език,поне засега. За сметка на това, може да се ползва на Руски.

Какво ще споделиш на присъстващите на Social Me Workshop #10 на 6 април? Кои са основните акценти на твоята презентация?   

През 1829г на 15 годишна възраст, Луи Брайл развива свой код за писане, подобрявайки система разработена от воените позната като „нощно писане“ – 2013г използва се в книги, менюта, документи, бутоните на асансьорите, валута, лекарства. Брайловите потребители могат да четат и от мониторите на компютрите и други електронни пособия, използвайки брайлов дисплей.

Social Me Workshop #10

За какво мечтаеш в професионален план?   

Щастливи, лоялни, усмихнати клиенти, които притежават признателност, чувствителност и разбиране за живота. Надявам се, скоро, всичките продукти на пазара да се предлагат със етикети Брайл, незрящите хора да не са ‘зависими’ от настроението на служители и продавачки…

Какво ще пожелаеш на читателите на SocialEvo.net? 

Бъдете позитивни и прекарвайте повече време с любимите хора :) Не позволявайте на всекидневната работа да ви отчужди. Използвайте всеки удобен момент да прекарвате с вашето семейство. Не забравайте и да казвате един на друг, че се обичате, че държите един на друг. Направете живота си запомнящ, увлекателен, изпълнен с постижения. Погрижете се той да бъде вълнуващ, изпълнен с предизвикателства и смели приключения.  Направете го страстен, впечатляващ, поетично романтичен.

 P.S. Опитах се да разкажа за едни хора, за които, дори и когато ги срещаме на улицата, не се замисляме. За техните тревоги и грижи, за голямото им желание да са част от нашето общество, без да му пречат и да му тежат. Те ни подават ръка, остава и ние да протегнем своята! Толкова ли е трудно?  

Визитка: Ата Сот

Ата СотАта Сот е магистър фармацевт, основател на ‘PREMIUM HEALTH PRODUCTS‘. Фирмата предлага lifestyle медицинска козметика и хранителни добавки, натурални с хипоалергични съставки, изработени и произведени от подбрани гръцки производители. Първите продукти на нашия пазар със прозрачни етикети Брайл на български език, проверени внимателно един по един, залепени върху етикетите ‘на черно’. Ата Сот изработва фирмен site ‘www.premiumhealthproducts.bg’ 100% достъпен за незрящи и слабовиждащи хора по света, съгласно международните изисквания и стандарти.-’Не е маркетинг а КАУЗА! Слепите хора НЕ са болни.Те са нашите приятели, съседи, родители, нашите деца!’

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване