03/26/13 03:30
(http://socialevo.net/)

BlackBerry се завръща със смела и впечатляваща рекламна кампания

BlackBerry се завръща със смела и впечатляваща рекламна кампания

BlackBerry се завръща със смела и впечатляваща рекламна кампания

Устройствата, носещи името BlackBerry, са символ на продуктивност и сигурност. Заслепени от Android и iPhone, хората обаче спряха да им обръщат внимание. След дълго отлагане дойде BlackBerry 10 – обещанието на компанията за бляскаво завръщане. И какъв по-добър начин отново да напомниш за себе си от една агресивна, но и впечатляваща кампания.

Кампанията е подета от Франк Боулбън, CMO на BlackBerry, и неговия екип в сътрудничество с BBDO и няколко дигитални агенции под шапката на Publici, пишат Forbes. Това, на което жителите във Великобритания и САЩ вече стават свидетели, Боулбън нарича “real-time marketing”. Кампанията се развива в няколко насоки, като общото послание е “иновативност” – нещо, с което забравихме да свързваме BlackBerry (доскорошните Research In Motion).

Ако отворите тази страница например и използвате своя профил във Facebook, ще можете да вникнете в някои от клюочите функции на BlackBerry 10 с BlackBerry Z10 през собствените си очи и навици. Ето и един скрийншот от моето пътешествие в BlackBerry 10:

Ето и един скрийншот от моето пътешествие в BlackBerry 10.

Демонстрират убедително предимствата на новата операционна система и функции като BlackBerry Hub, камерата с Time Shift режима, видео разговорите с BBM. Получило се е доста добре, дори правят опит да определят интересите ти на база информацията, споделена в личния ти профил във Facebook. Можеш и да ги смениш – да речем, че обичаш музика. Клипчето показва различните приложения на устройството през различните части на деня, сякаш си в пълна хармония с BlackBerry Z10. Неминуемо създава приятно усещане и за т.нар.  BlackBerry Flow – интерфейсът, който BlackBerry са разработили, за да събере на едно място основните функции на устройството.

Друг аспект на завръщането на BlackBerry ще е мобилната и десктоп инвазия – реклами заливат екраните на мобилните устройства (не BlackBerry, разбира се) и компютри. На практика притежателите им (от САЩ и Великобритания) могат да изпитат функциите на новата операционна система на BlackBerry от екрана на своя iPhone или Android устройството си. Рекламите обхващат целия екран и са интерактивни, въртейки се около основни функции като Time Shift при правенето на снимки. 

Както споделят Forbes, посетителите на New York Times ще видят реклама, която ще издърпа съдържание от колонките на медията и ще го обедини със случващото се в профила на NYTimes във Facebook и Twitter. Така BlackBerry представя силата на BlackBerry Hub.

 

Боулбън споделя и нещо интересно – хората, застигнати от мобилната инвазия, са се заиграли с рекламата средно за 4.2 минути, което е наистина впечатляващо. Скоро се очаква и друго подобно предизвикателство. Притежателите на смартфон ще могат да участват в надпревара по писане срещу BlackBerry Z10. За целта ще сканират QR код, след което ще се стартира играта.

Снимки: BlackBerry

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване