04/05/13 08:25
(http://vasvalch.com/)

Пролетно почистване на социалните медии

cleaning

Определено е полезно да преглеждате социалните медии от време на време и да правите необходимите корекции. И тъй като пролетта традиционно е време за почистване, а подозирам, че и вие, като мен, сте изоставили някой и друг профил да се оправя самостоятелно, ето няколко съвета за пролетно почистване на профилите в социалните медии. Пиша го в петък като мой собствен списък със задачи за събота – ползвайте свободно!

Изтрийте неактивните си профили

Ако се занимавате с някаква форма на community management или просто сте традиционно любопитни към нови платформи, вероятно интернет е обсипан с профили с вашето име, които са неактивни. Дори бях забравила за профилите във Formspring и About.me, докато един ден не се зарових в Google. Присъствието на места, където не сте активни, само пречи на фокуса върху местата, които посещавате често – махнете ненужните акаунти и се фокусирайте върху важното.

Погледнете bio-то

Различните социални медии са като портали към паралелна вселена, където съм на 23, 24 или 25. Ако пък съм сменяла работа в рамките на последната година, гарантирано съм забравила да отбележа това на поне едно място. Прегледайте описанията, които вероятно сте направили при създаването на акаунт и не сте променяли от тогава – със сигурност има какво да добавите или промените. Същото важи с още по-голяма сила, ако поддържате блог и имате някаква форма на страница “За мен” – тук информацията трябва да е най-актуална и ако сте пропуснали да я обновите, първо започнете оттам.

Обърнете внимание на снимките

Тук има много стратегии, които можете да използвате. Аз предпочитам да се огранича с една снимка, която да използвам във всички социални медии, затова синхронизирането отнема време. Погледнете къде е останала някоя стара снимка или пък забавна картинка, която не отговаря на новия ви сериозен имидж. Същото важи и за персонализираните фонове в различни сайтове – това, че вие ползвате HootSuite, не значи, че никой не си прави труда да отвори профила ви в Twitter.com. Най-досадно е да видиш визия, отговаряща на стари стандарти – в този ред на мисли проверете поне Twitter, Google+ и YouTube.

А линковете?

Повечето платформи ви позволяват да добавите линкове към други сайтове и социални медии. Добре е да хвърлите едно око и там, за да премахнете ненужните, да добавите нови или да промените подредбата спрямо текущите си приоритети. Махнете линка към стария работодател и прибавете няколко линка към любимите си нови проекти.

Разчистете оторизираните приложения

Редовно ми се случва да изтествам някое приложение и да забравя за съществуването му до момента, в който погледна списъка с оторизирани приложения. Проблемът е особено сериозен във Facebook и Twitter, където виждам неща, които вече дори не помня кога съм добавила, а още по-малко – защо. Хвърлете едно око на списъка с приложения – независимо дали ви притеснява информацията, която подавате към тях или просто искате да разчистите.

Подредете контактите и списъците си

Да спреш да следваш някого не е най-ужасното нещо на света, а почистването на някои от следените профили ще ви помогне да фокусирате потока на информация и да взаимодействате с важните контакти по-качествено. Огледайте кого трябва да изключите или добавите в стрийма на информация. Организирането в листи пък ще ви помогне да получавате това, което ви е нужно в даден момент – независимо дали говорим за Facebook , Twitter или Google+, списъците и кръговете са най-чудесното изобретение след нарязания хляб!

Сменете паролите

Както видяхме наскоро с Burger King и Jeep, отвличането на социални профили е неприятно и ще ви коства малко време и много нерви. Затова не е лошо да сменяте паролите регулярно и да не ползвате обща парола за всички профили. Мога да препоръчам KeePass като добър и удобен начин за менажиране на ключови пароли – безплатно е и лесно се синхронизира с мобилни устройства.

Ето, че сте готови за новия сезон! Има ли нещо друго което трябва да свършим при пролетното почистване според вас?

___
снимка: clogwog

Постът Пролетно почистване на социалните медии е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 04/05/13 08:25 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/2EV7fd0TI04/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване