04/15/13 08:32
(http://mamamemi.com/)

Безплатен пазар "Танто за кукуригу" във Варна

Вчера - 14.04.2013 - във Варна се проведе първия безплатен пазар за ненужни вещи, дрехи, играчки и въобще всичко, което ви задръства килерите и гардеробите, непипнато от години. Предполагам, че събитието е наречено така за по-лесно възприемане, иначе безплатен пазар е оксиморон, нали така? ;)


alt


У нас нямаме много излишни неща, затова с децата събрахме някои играчки (които винаги, винаги са в повече) и се запътихме щастливи натам. Очаквах да има повече хора, ако трябва да съм честна и затова малко се изненадах на сравнително оредялата площадка пред Морското казино на входа на Морската градина. Докато не се светнах, че ние, в целия ни блясък, благоволихме да се появим с гръм и трясък малко преди обявения за край час на събитието. Това време обаче ни бе напълно достатъчно да се впишем в общата пъстрота, добро настроение, витаеща солидарност и царящо между всеки приятелско отношение.


alt


Още докато си опъвахме "сергията", парче мушама за рисуване, едно момиче взе първия ни и най-ценен експонат - симпатична въртележка за над бебешка кошара, изкарала няколко бебета, но все още в пълен комплект и в добро състояние. После ни останаха само играчки и няколко книжки.

Имаше различни "щандове" - с играчки, с бебешки и детски дрешки, с дрехи за възрастни, с книги и с джаджи... Имаше шарени, усмихнати и красиви хора и деца. Имаше семейства на разходка, случайно попаднали и взели по някои неща. Имаше много младежи с колела. Имаше възрастни хора, разглеждащи объркано и вземайки засрамено, но с видимо постоплени сърца...


alt


Голямата ми дъщеря се оказа изпечен търговец. През цялото време викаше със силен глас: "Заповядайте в нашата игротека! Има за всеки по нещо!" и безсрамно приканваше клиенти /Да, по едно време се поотдалечих. Да, разбира се, че умишлено./ Малката се щураше сред другите неща, неспособна да повярва, че всички тези играчки са безплатни, едва крепяща купчини от тях в ръцете си, носеше, връщаше, разменяше, пъхаше в моята торба, връщаше на щанда... Такова щастие!


alt


По едно време отидохме за сладолед, без да се притесняваме, че някой може да ни вземе нещата от сергията - та нали точно това беше целта!:)

Имаше и други деца, с които на секундата започнаха заедно игра. Пред щанда ни се завъртаха доста възрастни лелки, които усещах, че говорят с децата ми, само за да ... говорят с деца. Една ми каза: "За какво да вземам играчка, нямам на кого да я подаря". Мда, за съжаление не успях да й отговоря...


alt


Като цяло беше прекрасно, забавно и увличащо добро. Всички питаха ще има ли пак. Ще има, ще има. И ние ще сме по-подготвени, защото чувството, когато някой вземе нещо твое, вече нежелано и каже: "Оле, моята малката ще се побърка по това Winx огледало" е учудващо приятно...;)

Събитието е организирано от инициативна група "Варна действа". Браво на тях! Казаха, че ще има пак в края на месеца, ще следим и ще отидем! Следете и вие:)

На връщане, минавайки пред Фестивалния комплекс, попаднахме на коренно противоположна на шарената, свободна и благородна среда на пазара. Голяма партия откриваше предизборната си кампания, всички в официално черно, с мазни усмивки и облени в угодната светлината на репортерските камери... Мда, от широка усмивка, лицето ми рязко се промени на отвратена гримаса.

Боже, знам, че балансът е хубаво нещо, но не може ли на света да има само добро?!


 

Публикувана на 04/15/13 08:32 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8308
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване