05/01/13 08:09
(http://ivo.bg/)

Лъсна голата прогноза на Бойко за таралежа Цецо

Понеже остават броени дни да научим резултатите от изборите и е глупаво да се занимаваме с прогнози за нещо, което много скоро ще знаем, информираният ни избор по-скоро се нуждае от припомняне за несбъднатите прогнози на самодоволните ни управници. Например- на самия Бойко Борисов.

Този път не става дума за безумните му предсказания, че без АЕЦ „Белене” токът щял да поскъпне 18 пъти. Информационният повод за изобличаване на друга негова несбъдната прогноза сега е фактът, че прокуратурата се осмели да „мачка” не кого да е, а именно онзи, който мачкаше наред в държавата при управлението на ГЕРБ- от арестанти, принуждавани да падат на колене за пред телевизионната публика, до лекари, обвинявани без основание в убийство.

В апогея на своето всемогъщество Бойко се подиграваше цветисто за Цветан, че бил таралеж и него с „голо дупе”, не можеш да го мачкаш. На 18 ноември 2010 г., в свое изказване по повод 130-годишнината на Върховния апелативен съд, премиерът се присмя на хипотезата, че на Цветанов някой може да търси сметка по следния начин:

Това да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш“.

На същото това събитие, на което би било логично да поздрави съда, той се опита да го мачка:

Прокурорите работят и доста от тези дела се дънят непрекъснато в съда”.

Типично! Изправил се беше срещу съдиите да ги поздравява, а им навираше тезата си за тяхната вина, която направи известна в обществото с репликите си на главен секретар на МВР , прехвърляйки вината другиму за пълното безсилие ( или нежелание?) на държавната машина да спре организираната престъпност : „ние ги хващаме, те ги пускат”.

Ето че прокуратурата се оказа с вдигнати гащи като за таралежа Цветанов.

А какво го чака в съда, ако прокуратурата наистина работи ( според похвалата на Борисов от 2010-та година), е лесно да се прогнозира – ако не като присъда, то като отношение, изпросено от самия тандем Борисов-Цветанов. Защото и съдиите ( както например лекарите, мачкани от Цветанов – от Горна Оряховица, до Долно Нанагорнище), за сведение на таралежите, също са хора.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване