09/24/13 09:24
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

ЗА МИ НА ВА НЕ!!!

радан кънев е много смислен човек, да кажем и политик, но абсолютно неприложим извън няколкото големи български центъра. а пък в реформаторския блок конфликтните лица са достатъчно за да отблъснат дори тези, които биха гласували за него. в момента единственият, който води реална, и според мен, без да чета андрей райчев, все по-успешна предизборна кампания, е николай бареков. и когато дойде време за избори отново ще има вой на умряло от блокове, гражадни, и прогресивна интелигенция. досадата от тази перспектива е толкова голяма, че със сигурност няма да съм в българия за едни други, следващи избори, които всъщност изобщо не е ясно кога ще се случат. да се разчита на бедните и гладните през зимата да свършат несвършената лятна работа на протеста, който не пожела да си изцапа ръцете от страх, цивилизованост и жажда за театрална изява, като наблягам на думата "страх", е напълно цинично, и ме е срам, че аз самата се надявам на това безобразие.
***
идеята за ново заминаване става все по-настойчива. на ново място обаче, не в европа, а пак там, където има пространство, толкова много празно пространство, че никой да не може да се усъмни в която и да било твоя версия за себе си. и да му разказваш всяка вечер различна, и той да има толерантността да те приема такъв какъвто си, без да упражнява грам насилие за да те промени. т.е. толерантно място. в българия на българите е задушно като в турска баня.
Публикувана на 09/24/13 09:24 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/09/blog-post_24.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване