10/06/13 11:47
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

корпорацията на демокрацията 6


от това лято насам със сигурност разбрах едно. за да може тук да се смени лидерството, защото в крайна сметка българия се оказа лидерска демокрация, вж. костов, после бойко борисов, трябва да се появи нов лидер, а такъв няма. 
другото, което разбрах е, че интересите са толкова дребни и на гъсто разпределени в населението, че образуват едно голямо, непоклатимо цяло, независимо как воюващите срещу "мафията" се виждат. те също са част от нея. дори водещите се за най-принципни журналисти служат на определени групировки, които пък имат свои не толкова чисти и святи цели. 
българия не е и разделена, защото българия не е софия. битката за власт е на микро-ниво, незабележимо за окото на обикновения българин, който няма смартфон, но има кокошарник. 
претенциите за честност достигат невиждани лицемерни размери, и подмяната е въздухът, който дишаме. без изключение. 
тези, които наистина мислят, и не принадлежат на никоя клика, партия или красива и интелигентна групичка, са чужденци, тотални емигранти в собствената си страна. всяка истинска чужбина може да предложи не по-ниско ниво на емоционален комфорт.
спасението е индивидуално, а за тези, които зависят от принадлежността към други, спасението е стадно. всяко стадо обаче е отглеждано с една единствена цел - да бъде заклано.
Публикувана на 10/06/13 11:47 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/10/6.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване