10/08/13 14:55
(http://ivo.bg/)

Бумерангът Пеевски се завръща

Соросидите, протестърите, американските режисьори, сините реваншисти и изобщо враговете на прекрасното правителство на тройния сговор между БСП, ДПС и Атака явно са се промъкнали и в Конституционния съд на България, който днес стана втората важна държавна институция, подкрепяща на практика протестната вълна срещу „кабинета Орешарски”.

Това е изводът, който се налага от решението на КС (КъСъ) да не реши нищо по прехвърления от Народното събрания горещ спор около статута непрежалимия за управляващия депутатски корпус Делян Пеевски.

Според „Дневник”, сайта „Vesti” и други изпреварващи тромавите „традиционни” медии средства за бърза информация, гласовете в КС „за” и „против” завръщането на Пеевски като депутат след еднодневното му пребиваване на върха на българската държавна агенция по сигурността, днес са се нeутрализирали взаимно, което означава: все едно не е бил сезиран този орган.

Тъкмо се надяваха, че са му „турили пепел”, а (казуса) Пеевски се изтръсква от прахоляка и се завръща в парламента, мислейки вероятно това за също толкова умно упражнение, колкото си въобразяваше , че постъпва с войнствената си заявка да оглави ДАНС.

Ето как към президента Плевнелиев, който изрази подкрепа за гражданските протести, на практика се присъедини и КС- волно или не връща пламъка на гражданския гняв, натъкнал се на дебелокожата пасивност на властта, която се опита да го задуши чрез игнориране.

Както написах още в първите мигове при появата на агресивната персона на Пеевски на трибуната на това Народно събрание през юни, неговото показване пред публиката е ефективен дразнител за подклаждане на съпротивата срещу вредната днешна власт. Ако КС беше решил да не го върне, щеше да отнеме тази кауза и съпротивителната й мотивация. Но КС постъпи мъдро като отказа да се произнесе и препрати обратно като рикошет маститата топка да си я тупкат другарите от БСП, ДПС и Атака.

Мъдреците са си мъдреци, спор няма. Като едното нищо постигат повече от нещото, което колективният ум на протеста би могъл да постигне напоследък.

Бумерангът Пеевски по кабинета Орешарски се завърна, но не като легенда, а като емблема на легендарната наглост на това управление!

Заслугата е на КъСъ- къса ли е паметта им или е дълга ръката на споменатите соросоиди, протестъри, американски режисьори, сини реваншисти?

Не знам. Но фактът на повторно настъпената мотика от онези, които назначават отново Пеевски за детонатор на гражданския гняв, си е факт. А лозето на народния гняв, както е известно, не ще само мотика- иска конкретно Пеевски!

Най-забележителното е, че главният „аргумент” на оправдаващите се властници след взривяването на протестната вълна в началото на лятото, капна като есенен смокинов лист. Сега вече няма да могат да кажат, че „казусът Пеевски” е претоплена манджа, защото ще им се наложи да я сърбат отново.

И хитрата Атака- с двата крака. Няма как, ще трябва да вземе отношение за своя другар по оръжие от партията ДПС, с която уж е на оръжие, а всъщност воюва с нея в един окоп до гроб, закопавайки се окончателно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване