11/18/13 23:00
(http://de-zorata.de/blog/)

Будител в Страсбург

KovachevМилен Радев

Нарушавам правилото си в този блог да няма чисто политически речи и изказвания.

Нарушавам го, мисля,  с основание. Налага го важността на момента, съдбоносните дни за бъдещето на България, в които всички усещаме, че живеем. Колкото и далеко или близо до събитията да се намираме…

На днешния първи ден от есенната сесия на Европейския парламент в Страсбург, в общия дебат на пленарната зала думата взе депутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Преди един час той призова със следните думи европейските социалдемократи да поемат своята отговорност за разрешаване на политическата и обществена криза, в която другарите им от БСП вкараха за шест месеца България:


Уважаеми колеги,

Искам да се обърна към председателя на Европейския парламент г-н Шулц и към г-н Свобода.

Сигурен съм, че като истински европейски социалдемократи те разбират в каква тежка ситуация са попаднали с избора на техния председател Сергей Станишев, който произлиза от нереформираната бивша Българска комунистическа партия.

Сегашното българско правителство дойде на власт след тежки манипулации в предизборния период и се крепи от съмнителни олигархични кръгове и откровени антиевропейски сили.

Скандалното „етнобизнес-национал-социалистическо“ правителство на България, което обслужва геополитическите интереси на Москва, е срам за европейската социалдемокрация.

Колкото по-бързо се освободите от тази тежест, уважаеми европейски социалдемократи, толкова по-добре и за вашата европейска предизборна кампания и репутация.

Нека дам само два примера.

- първият: министър-председателя обяви, че ще уволнява държавни служители ако протестират срещу правителството и
– вторият: в  България почти тройно е увеличен бюджета за подслушвания, а необоснованите промени в сектора за сигурност сринаха доверието на Народното събрание до 11%.

Надявам се на решителната реакция на европейските социалдемократи за намиране на един демократичен изход от създадената политическа криза в България.


Публикувана на 11/18/13 23:00 http://de-zorata.de/blog/2013/11/19/buditel-v-strassburg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване