12/31/13 10:50
(http://dzver.com/blog/)

2013

2013 беше нелоша година за мен.

1. Февруари започнах да ходя на фитнес. За почти година стигнах до кофички с тежест от 9 кг, замених скрипеца с набирания без тежест, клякам с около 55, правя мъртва тяга с 60 и странична преса с 20. Това ще ми е базата за сравнение догодина, ако успея да издържа още 1 година тренировки.

2. Август станах татко, бебока е вече на 4 месеца. Все още е голямо бебе – реве и се жали, когато в устата му няма шише с храна.

3. Бачках здраво. Разказах за работата ми в Аутоматик на Бургасконф. Може да разкажа пак, все още си търсим колеги.

4. Прочетох 45 книги. Брандън Сандърсън и Лий Чайлд са авторите, които направиха годината ми по-хубава. Не четох полезна литература, само измишльотини. Опитах, но не ми се получи. 2014 ще опитам пак.

5. Бях съ-организатор на WordCamp Sofia и тази година. Този път храната и тениските стигнаха :-) Вече започнахме да кроим плановете за 2014. Някои хора ми се измъкват 2 поредни години да не говорят, време е да се стегнат.

6. Посетих няколко конференции – PHPUK, jQuery UK, Варнаконф, Бургасконф, OpenFest, WCMTL, WCSOF и dotjs. Научих доста. Определено ще се опитам да посетя някоя от jQuery конференциите и през 2014, и да говоря на някоя конференция.

7. Спрях кока-колата. Замених я с промишлени количества чийзкейк и дори пропих кафе.

8. Бяхме на протеста с белия автобус, на тазгодишния Цирк Дю Солей и на концерта на Рамщайн. Определено белият автобус беше културното събитие на годината.

2014
2014 е поредната година, в която ще се борят светлината и сянката. Как можем да се включим на страната на добрите не ми е съвсем ясно. Участието в протести е опция, но действията на хора като Сноуден и Асанж изглеждат по-ефективни. Дано се намерят нови като тях и получат подкрепа.

Публикувана на 12/31/13 10:50 http://dzver.com/blog/?p=2429
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване