01/09/14 21:38
(http://ivo.bg/)

Депутати бият граждани е като човек хапе куче

Всуе се пънат нашите телевизии да купуват скъпи лицензи на реалити формати от пустата чужбина.

Бихме могли не само да спестим валут, но дори да продаваме ноу хау успешно, стига да осъзнаем каква фертилна кокошка кудкудяка над златните яйца, които снася в това отношение родната действителност.

Екатерина Михайлова, юрист и бивш заместник председател на Народното събрание, се появи в Нова телевизия с обяснения за правата на гражданите в случай, че ги мачкат онези, които са им представители в парламента.

Сполай ви, колеги, от Нова телевизия, идеята да ни обучите на самозащита от депутати е супер, без майтап. Имаме нужда, крещяща при това ( по площадите).

Да се пазим от пазителите на закона е направо афоризъм.

С извинение за баналното припомняне, но имаме новина тогава, когато човек ухапе куче- колкото и у нас да се опитваме да докажем обратното поради проблема с бездомните зъбати животинки, които са нещастни(ци) като нас, хората, както се самоопределяме,но същевременно са причинители на нещастни случаи чрез ухапвания.

Луксозна баналност е също, че в нормалните страни депутатите пазят народа си, а не го бият. У нас обаче депутати бият граждани.

Най-после се намери медия и експерт, които да ни посъветват как да се пазим от побойниците, които си избиват комплексите, като си вадят на показ срамотиите, с които се гордеят, защото си имат имунитет и срам не ги лови досущ, както пачавра от леке не се бои.

Самата идея, че гражданите трябва да бъдат обучени как да се пазят, когато ги бият депутати, е върховната квинтесенция на ситуацията в България.

Навсякъде по света, където има парламентарна демокрация, депутатите бранят гражданите, които са ги изпратили да им бъдат щит в битката за повече права. Тук от “Атака” ни атакуват с бухалките на своя екстремизъм и от нас, лишените от нормалните механизми за защита, се очаква да се обучим как да им оказваме отпор.

Формалният повод е агресията на атакисти, които си използват имунитета като педофили, получили възможност да отглеждат чужди деца с презумпцията, че не може да им се търси сметка за изнасилването.

Реалността е обаче далеч по-благодатна за реалити формат по този действителен случай. Не е ли супер идеята да се създаде серийно предаване с напътствия как да се пазим от пазителите на закона?

„Здравейте, днес ще ви научим как да се криете в тоалетната на самолета, ако на борда пътува подпийнал балкански нерез,който си пъха зурлата в пазвата ви, но пък има депутатски имунитет срещу собствения си свински грип.
Ако полетът е прекалено дълъг, презокеански, поради което ще ви чукат ( на вратата)- през онази работа му е, ще си я покаже така или иначе и сами сте си виновни,че нямате късмет да попаднете в летящата му кочина”.

Приятно (по)връщане в родината в случай, че я пожелаете някога след това!”

Найс, а!?

Нима няма всекидневни доказателства за необходимостта от подобна сапунка с практически примери за оцеляване?

Ако можеше такова реалити да се случи в България, трябваше всеки ден да върви телевизонна рубрика със съвети как да се пазим от съветофилите в партокрацията; от дебилите в администрацията; от сиромахомилите в агитацията и изобщо – от вредителите на нацията.

Но, поради липса на пари за финансиране на такова поучително зрелище , не мога да предложа друг сценарий за реалити шоу, освен безплатния: гледайте не просто телевизия, но да не ви срещне ядосан депутат.

Ако оцелеете, се обадете на телефон 00 (две нули), за да се похвалите, че сте живи. Да не е малко!

Похвалата ви, формулирана като позитивно оплакване, ще бъде приета с благодарност поради нейната изключителна ненужност, произтичаща от принципа „ приятел в нужник се познава”, изповядван от днешната власт.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване