03/12/14 20:32
(http://ivo.bg/)

Българският национализм е най руският на света

Българският парламентарно представен и официализиран национализъм, на който се крепи управляващият социалкапитализъм, иска оставката на социалистическия външен министър Кристиян Вигенин заради недостатъчно проявен от негова страна героизъм в защита на руския шовинизъм.

Така е тук: българският национализъм е най-руският на света!

В самата управляваща соцпартия, както и в подкрепящата я кворумно рускопатриотична „Атака”,  недоволстват от това, че др. Вигенин си е позволил да сподели европейската позиция за непризнаване на непризнатия в аванс в цял свят путински сепаратистки референдум в Крим.

Нещо повече – и българските рускопатриотчни турци, чрез депутата от ДПС с българското име Янков, защитиха от екрана на държавната БНТ в централните новини тази вечер българския руски патриотизъм с упрека, че Вигенин не се е  допитал дали има право да оспорва чисто руския международно непризнат референдум в Крим.

Тук е така:и  българско-турският национализъм върви ръка за ръка с интересите на Москва и е в крак с наложения най-руски патриотизъм в света.

Вигенин, според израза на уж българския президент Първанов, известен с екстаза си от руските енергийни проекти в България ( до степен, че един руски кореспондент подигравателно му сложи в устата „голям член”- така му се причуло, когато Първанов се възрадвал победоносно в присъствието на Путин през януари 2008-ма на енергийния му голям шлем), тичал пред вятъра.

Тук от доста време е така: (сибирски) вятър го вее Първанов на троянски кон, когато трябва да избира между България Русия.

Ето защо не е странно, че български националисти заминават да защитават българските интереси в Крим, както самите те твърдят.

Че има ли днес по-български националистически интерес от онзи, който съвпада с руския да се представят нещата така, сякаш някой реално притиска неруските националности в Украйна, за да бъде използвана тази измислица за целите на шовинистичната истерия на Путин и неговите последователи !

А за сведение на невежите, но за сметка на това доста глупави сравнения с други кризи, като босненската и косовската, българските гузни русофили, наричащи се нелепо български националисти, трябва все пак да знаят няколко неща:

-         Нито Босна, нито Косово, защитени от НАТО срещу въоръжената с тежки оръжия банда на Милошевич при опасността от продължаващо изтребление в неравната битка за оцеляване на граждански опълчения срещу сръбската армия, не са поставяли дори на теория въпроса за присъединяване към друга държава.

-         И в Босна и в Косово, за разлика от Украйна, при етнически мотивирана агресия на Милошевич се ля кръв на стотици цивилни, жертви на въоръжения до зъби режим на проруския Милошевич, преди да се стигне до защитната операция на НАТО. За да й противодейства бандата на Милошевич прибегна до отвличания на войници на ООН , които връзваше за телефонни стълбове като щит срещу въздушната мощ на алианса ( след като месеци наред обстрелваше без реално противодействие с артилерия Сараево от близките хълмове).

-         И Босна и Косово бяха доведени до гражданската война от агресивно-шовинистичната-болшевишка политика на руския съюзник Милошевич, който практически обяви война на етнически принцип на косоварите в реч насред Косово поле, възбуждайки най-примитивни шовинистични страсти сред своите сънародници, призовавайки ги към етническа омраза, довела до най-кървавата европейска война от Втората световна война насам ( спряна именно от НАТО, в която и България беше приета след своя принос във възпирането на руския опит да попречи на усмиряването на Милошевич).

-         Нито един косъм не е паднал от главата на руснак в Украйна, докато в Косово и Босна падаха глави със стотици, което именно наложи международната ( а не едностранна имперска) намеса там.

-         Нито на сън, нито на яве ( както е видно днес), никоя от участвалите в усмирителната операция срещу Милошевич държави не е целяла и не е реализирала каквито и да е териториални придобивки- за разлика от това, което в момента прави Русия.

Но тук е така: българският т.н. национализъм е най-руският в света и не признава някакви си факти, освен ако те не са продиктувани като такива от Кремъл!

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване