03/12/14 15:50
(http://ivo.bg/)

Путин ще освободи и нас от русофилството

Един ден, когато Путин доведе страната си до пълно опозоряване в очите на света, руснаците ще се срамуват от него точно като германците от Хитлер. Но дотогава мнозинството от тях подкрепят шовинистичната му пагубна политика точно както германците по времето на Хитлер.

Руският народ може и да ученолюбив, но явно не се учи от грешките на другите, а своята „грешка” Путин засега не може да разпознае.

А какво мисли мнозинството от българите? Ще бъдат ли така добри социолозите да проучат този въпрос, за да стане ясно „къде сме ние”?

За близо 14 години на власт Путин постигна това, което Хрушчов и Брежнев не успяха да направят за десетилетия по отношение на отчуждаването на приятелски на руснаците народи, като чешкият например.

Грузия досега беше най-големия успех на Путин в унищожаването на една вековна духовна връзка на Русия с народ, възпитаван в дух на уважение към руския език, културата, религията и закрилата срещу общия отомански враг от през 19-ти век. Става дума за емоция, като тази в България, но още по-дифузионна! Защото в Русия от столетия живее голяма наследствена грузинска диаспора, а в Грузия руското влияние се изразяваше във възприемането на руския език като втори роден.

Путин взриви с един (военен) удар това наследство и превърна един от най-естествените съюзници на страната си във враг. Вероятно завинаги.

Ако в Грузия Путин си изпроси този поврат с помощта на бомби, снаряди и куршуми, то в Украйна направо надмина себе си, като възпламени антируски чувства без един (явен) руски изстрел. Засега.

При това украинският народ наистина е много, много близък до руския. Много повече е близък отколкото българите ( да не говорим за грузинците, които са напълно различно племе от руснаците)- толкова е близък ,че далечните народи няма начин да различат по говора или външността руснак от украинец.

Вече никой не се съмнява, че Путин е направо чудотворец. Може всичко, щом е в състояние с такава лекота да похарчи трупан през вековете руски национален капитал, инвестиран по света и да преобръща наопаки пластове в отношенията с народи, култивирани от столетия.

Чудя се само какво чудо трябва да стане, за ни подхване и нас, че най-после да се отървем от петата му колона тук. Явно само със спиране на природния газ насред най-люта зима няма да стане- вече опита и не му се получи.

Южноосетинският сценарий никак не е за препоръчване, макар по него да се работи чрез масираното нахлуване на руски собственици на имоти в България. Те са точно толкова приносители на руски паспорти, колкото и южноосетинците, които поискаха закрила от Путин срещу грузинската държава и я получиха в такива военни количества, че сега няма начин да се отърват от освободители си.

При това стотиците хиляди руски собственици в България са не просто руско говорещи, а направо са си руснаци, които са на път да накарат българите по Черноморието да проговорят руски, за да ги обслужват подобаващо на парите им.

Ами ако се оплачат на Путин, че не са доволни от обслужването?

Добре, че все пак сме НАТО, за да запазим сервитьрската си чест от военно наказание!

Окупираната от Русия Южна Осетия мъждука като беден соцроднина спрямо процъфтяващата с бесни темпове съседна грузинска земя. Така, че – мерси, не си пожелавам точно този сценарий за освобождаване от проруските илюзии чрез пряка руска окупация. Пък и гадните американци са ни приютили във военната си организация нарочно, за да не позволят да бъдем освободени толкова лесно от русофилството си с военни средства.

Ок, няма да е лесно, но за Путин няма невъзможни неща и все ще измисли нещо.

Бих му препоръчал да депортира един цял събор български русофили в конски вагони- сравнително евтино и бързо средство за изтрезняване от проруския махмурлук. Неговия кумир Сталин вече го е правил с целокупното българско население на Крим, обвинено барабар с децата, че е вражеско и съответно преместено през 1944-та безплатно в степите на Казахстан. Какво пречи при днешния напредък на техниката това да се повтори през 2014-та?

Пристигат съответните емисари на събора край язовир “Копринка”, изпяват мощно и заедно песента „Калашников” ( на русофила Горан Брегович, който вече се изказа яростно на страната на Путин срещу украинската агресия)  и под едноименните дула натикват като копърки във вагоните русофилите, излекуват ги от русофилството като само те си знаят в Сибир и накрая ни ги връщат замразени като Георги Димитров в мавзолея.

„Копърките от Копринка” – става за мезе!

Бързо, лесно и най-важното- проверено като мярка. Бая български комунисти са минали по този път и повечето са се излекували от паразита на болшевизма завинаги ( макар и предимно посмъртно).

Истината ви казвам, от втора ръка знам. Вуйчото на жена ми Димитър Гачев, известен български страдалец в съветските концлагери, е мъртъв пример  в семейството. А такива има в много други български семейства, в които едновременно с това има и разстреляни от т.н. народен съд ( като дядото на същата моя съпруга).

За начало от Крим ни подсказват варианти за проверка на чувствата  като пробен камък в опитите да бъдем освободени от задушаващата имперска любов ( към нашето покорство).

Най-напред провериха реакцията ни с един шамар срещу български журналист, повален от няколко братушки на земята и заплашен с пистолет. И нищо…След това настъпиха с демонстрация на враждебен обиск срещу екип на БНТ. И нищо…После му отказаха акредитация. И пак нищо…

Държелив народ сме и такива водачи си избираме- трудно ни отказват от навика да обичаме окупаторите и колонизаторите си!

Засега българската реакция, ако изключим онази, която се равнява по колективната на ЕС, се изразява в обръщането на другата буза и в изблик на сълзливи проруски емоции от страна на български доброволци, хукнали да защитават мъничката, слабата, мирната и онеправдана Русия от шепата ( все още живи след колективните сталински репресии) кримски татари  и онези цели 25 на сто от населението в Крим, които все още си позволяват да си признават, че са украинци.

Както се казва, руската имперска традиция големият да бие малкия и това да се смята за геройство, е жива в душата на всеки български русофил, готов да се присъедини към побоя на великана спрямо джуджето в името на т.н. българщинА ( която в случая няма нищо общо с обикновената човещина)!

Вярвам обаче, че Путин има план и за нас.

Вярвам, че ще ни излекува не по-зле от Чехия ( родината на на панславизма) и от Грузия ( най-древната покръстена православна държава),  и от Украйна ( най-близката по етнически и езиков признак до Русия страна). Щом успя с грузинците и украинците, ще намери подход и към нас, колкото и да се дърпаме.

А сметката на Путин накрая ще му я види руският народ, на който можем да помогнем да се освободи от този майстор на разпалването на антируските чувства по света, като откажем съпротива срещу освобождението на България от петата му колона. Така ще дадем своя принос в изолирането на голия факт, че Путин катализира русофобията по света по начин, по който е нараствала само германофобията след 1939-та година.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване