04/21/14 13:35
(http://ivo.bg/)

Путин лично анексира, лично информира и реабилитира

Като истински евразийски сатрап Путин разполага лично със съдбите на поданиците си и ако поиска първо ги анексира, ако пък прецени за нужно- после ги „реабилитира”. И ако реши- лично ни информира. Както лично пое отговорност за анексирането на Крим.

Путин реабилитира кримските татари, немци и гърци

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за реабилитиране на народите на Крим, пострадали от репресиите на сталинисткия режим. Държавният глава лично съобщи новината, а документът още не е публикуван на интернет сайта му.

На заседание на Държавния съвет при президента за реализира не приоритетни национални проекти и демографската политика Путин каза, че се реабилитират “кримските татари, арменци, немци, гърци – всички, които са пострадали по време на сталинските репресии”.

По думите му в указа се съдържат и “мерки за социално-икономическо развитие на някои територии, които през последните десетилетия бяха практически изоставени, юридически не са оформени и изобщо не са развивани, а дори са деградирали”.

Кримските татари масово бойкотираха т.нар. референдум в Крим за присъединяване към Русия от 16 март. Макар татарският да получи редом с руския и украинския статут на официален език в Крим, те също така критикуват новата конституция на вече руската автономна република, защото в нея не се споменава, че татарите са коренно население на Крим, не се признава и някакъв официален статут на Върховното събрание (Курултай).

Болшевиките репресират татарите и другите малцинства в Крим както преди Втората световна война, така и веднага след нея. През 1944 г. по обвинение, че сътрудничели с нацистите по време на окупацията, те са подложени на масово депортиране в Узбекистан. Освен прогонените близо 200 000 души, много от които измират по пътя в конските вагони или изоставени насред централноазиатската степ, НКВД депортира и близо 9000 татари, които са се сражавали в редовете на Червената армия и след войната са се върнали у дома.

На тези народи е позволено да се върнат чак след 1989 г.”( Дневник)

В тази информация за благоволението на Путин българите явно попадат в графата „ и други”. Винаги е било така в руската империя спрямо българите, наричани до Берлинския конгрес 1878 г. в руските документи единствено и само „православни”, „славяни” или и двете- за да е по-лесно да бъдат асимилирани, когато му дойде времето.

Дори в Одринския договор от 1829 г., когато руският генерал Дибич стига практически до Цариград през българските земи ( с участието на ентусиазираното българско население и на въоръжени чети десетки хиляди български „волунтири”)  думата „българи” отсъства от договора, чиито условия Русия е диктувала изцяло. Нещо повече, на молбата на Мамарчев, капитана от руската армия от български произход и водач на калени в боевете български бойци да му бъде позволено да продължи борбата срещу османците и след оттеглянето на руските войски, пълководецът Дибич го заплашва да се откаже, иначе ще „обърне топовете срещу него”. И накрая предава непокорния българин на турските власти…

Ако тази история ви се струва стара, за да се правят аналогии, има и по-нови.

Сред депортираните от Крим местни жители по време на Втората световна война, репресирани по етнически признак, са и местните българи. А в разгара на болшевишкия терор и насилствената колективизация десетки хиляди българи попадат в графата „кулаци” и се отправят под конвой в лагерите ( както свидетелства водачът на преселниците от съветска Таврия Мишо Хаджийски в книгата си „Българите от Таврия”, писана от него през лятото на 1944 г.на българска земя малко преди червеноармейците да го арестуват. Самоубива се,за да избегне повторен арест и инквизиции.

Във втората част на „Течна дружба”, която скоро ще предам за печат, предлагам на вниманието на управляващите в България документални доказателства ( включително чрез свидетелствата на изненадващо оцелели очевидци) за начина, по който СССР се разправя с повече от 2000 български бегълци от СССР, заварени от окупационната Червена армия в старата им родина.

Българските власти се разтревожиха силно за правата на българите в Украйна в момент, когато и от Кремъл обявиха правата на руското малцинство за застрашени.

Може би българските управляващи ще проявят поне малко интерес и към темата за колективно преследваните заради българския им произход сънародници, живели и репресирани в СССР?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване