05/10/14 05:25
(http://vasvalch.com/)

Секси ли е пушенето?

Създаването на познаваемост за обществени въпроси често не е лесна или секси задача. Затова и агенциите, които се занимават с подобни проекти, печелят пълните ми адмирации. Има обаче някои въпроси, които по-често виждам решени креативно и един от тях със сигурност е този за тютюнопушенето. Не знам защо, но от здравните проблеми, този е интерпретиран редовно по добри начини. Последният, който си спомням, бяха децата искащи цигари на Ogilvy&Mather. Днес ви представям още един добър социален експеримент.

Американска асоциация срещу тютюнопушенето иска да покаже на младите хора, че навикът е вреден. За да спечелиш вниманието на някого по толкова неприятен въпрос, трябва да разтърсиш из основи неговата пирамида на Маслоу. А малко неща са по-важни за хората под 26 от това да са атрактивни за отсрещния пол. Затова организацията ASH се обръща към платформата за запознаства Tinder (отчетохте ли иронията в имената?) Създадени са два идентични профила на едно и също момиче, с еднакви настройки, но с една разлика:

smoking hot

Какво следва можете да видите във видеото по-долу, но щом кампанията е публикувана, резултатът вероятно ви е ясен – профилът на девойката без цигара се харесва много повече:

В кампанията дразни това, че всички снимки в единия профил са с цигара. Естествено, това показва доста голяма пробойна в предполагаемия характер на момичето. Вероятно ако профилната снимка беше такава с фас, но част от снимките в профила бяха “нормални”, разлика отново щеше да има. И въпреки това, идеята е интересна и показва познаване на целевата група – всички, до 26 или не, искаме да бъдем харесвани.

Постът Секси ли е пушенето? е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 05/10/14 05:25 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/WkvFFJNHapk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване