05/20/14 12:21
(http://patepis.com/)

Залези над гръцките острови (5-7): Краят на плаването (Керамоти)

Днес завършваме обиколката с лодката на Димитър из северните егейски острови на Гърция – започнахме с Диапорос, бяхме до остров Амуляниплавахме край манастирите на Света Гора – Атон, после изминахм разстоянието между остров Тасос и Алекснадруполис (Дедеагач) и поехме обратно към Порто Лагос и столицата на Тасос – Лименас. За последно заминахме към залива Алики и градчето Потос на остров Тасос, а днес ще стигнем Керамоти като последна точка от плаването ни.

Приятно четене:

Залези над гръцките острови

Пета част

Диапорос – Амуляни – Тасос

седма серия серия

Краят на плаването (Керамоти)

 

 

 

Уви, на другия ден за пореден път се наложи да променим първоначалния план – имахме идея на стигнем от Тасос до гр.Неа Перамос на източния браг на континента /около 40 км. от Потос/ и оттам през Кавала да се изтеглим към Керамоти (още около 45 км.). Да, ама не. Отново ни стигнаха вълните и се заподмятахме с жалка скорост към второто пристанище на Тасос, където спират фериботите от Кавала – Ормос Прино.

Това са и последните снимки от това пътешествие …

 Керамоти, Гърция

Керамоти, Гърция

Керамоти, Гърция Керамоти, Гърция

 

 

Лека-полека вълните започнаха да падат и дадохме газ

към Керамоти –

нямахме гаранция, че в открито море към Неа Перамос нямаше пак да ни удари голяма вълна, и с това нашето приключение на този етап завърши…. Изкарваме „Бисмарк”, пренесъл ни безопасно през толкова много далечни места и морски мили …

Керамоти, Гърция

Впоследствие са оказа, че това е и последното му пускане и изваждане на вода за сезона на 2013-та година… Лошото време, негативните прогнози, повреда в двигателя доведоха дотам, че плановете за нови далечни и чудни места и острови, ковани с ожесточение цяла зима, бяха рязко съкратени и  видоизменени.”Бывает”, казват руснаците.

 

Благодаря на всички, които прочетоха тези скромни редове, като се надявам в някаква степен да съм споделил с вас вълнуващите мигове на едно жарко лято, обилно посолено с морските пръски на ветровете…Остава надеждата за един по-сполучлив и успешен плавателен сезон на следващата 2014-та година. Дано ни провърви…

 

Автор: Димитър Иванов

Снимки: авторът
Други разкази свързани с Плаване Егейско/Бяло море – на картата :

Плаване Егейско/Бяло море

Публикувана на 05/20/14 12:21 http://patepis.com/?p=47335
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване