06/18/14 19:36
(http://ivo.bg/)

Бареков не е цар, но вече е гол

Цветан Василев: Финансирах само старта на Бареков в политиката

Дневник

18 юни 2014

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев даде интервю за Би Ти Ви от Виена, в което обяснява отношенията си с Делян Пеевски, защо е настъпил разривът с него и дали “България без цензура” е негов политически проект. Интервюто е било поискано преди седмици от предаването 120 минути и беше взето от неговия водещ Светослав Иванов.

Само до преди няколко месеца съществуваше впечатлението, че вие с Пеевски действате в тандем. Изкупувате ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражнявате политическо влияние.

- Сегашното развитие показва, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България.

Използвали ли сте държавни пари, за да финансирате бизнес начинания на Делян Пеевски?

- Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг?

Чрез свързани фирми и свързани лица.

- Чакайте сега. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места.

Тоест, финансирани ли са фирми на подставени лица – ваши и на Делян Пеевски?

- Аз казвам следното – подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект.

Това казвате сега, през юни 2014 година, но нима вашата банка не го подкрепяше?

- Ние сме подкрепяли и подкрепяме всичко рационално и разумно, защото в крайна сметка това е бизнес. Знаете ли колко бизнес в момента просто не смее да излезе и да каже точно какво му се случва в последната година.

А какво му се случва, къде се разпределят тези държавни поръчки?

- Тези държавни поръчки се разпределят основно по каналите на този човек, който в момента обяснява как аз, едва ли не съм искал да го убия.

Не бяхте ли партьори толкова години. Вие виждахте в него 33-годишен успял бизнесмен?

- Не бих казал, че този човек няма качества, напротив аз съм искал да заложа на положителните му качества. За жалост, той не се оказа достоен за това нещо.

От къде дойде разрива, защо дойде разрива с Делян Пеевски, заради “Булгартабак ли”?

- От “Булгартабак” се източват средства. Това сякаш не се забелязва, регулаторът не е в състояние да въздейства, защото е заплашван. Там е нашият интерес.

Какви средства се източват, в какви размери?

- В огромни размери

На къде поемат тези средства?

- Най-вероятно по нечии лични сметки извън България.

Вие ли създадохте Бареков?

- Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на ТВ7.

Политическият му проект беше ли финансиран от вас?

- Политическият проект не беше финансиран. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира.

Аз зададох същия въпрос и на господин Пеевски в изборната нощ – дали е съпричастен с политическия проект на господин Бареков, той не ми отговори. Затова ви питам и вас сега.

- Като начало да, в някаква степен, ако това може да бъде третирано и тълкувано по този начин.”

 

Това интервю, освен „всичко друго” ( като потвърждение на грозния развод) повдига полата на един нов политик.

 

Възпитанието не ми позволява да задълбавам по темата. Става дума за „само малко” в отношението на силния към слабия пол, когато силният убеждава слабия ( жадуващ да му се случи) да проникне „само малко”. Получаваме за първи път потвърждение от първа ръка за бащинството на отрочето на проекта „без противозачатъчни”.

 

 

Това са важни подробности от днешния пейзаж на бързо разпъпилата се картина от пейзажа в рамките на бавно развиващия се български политически „елит”- елитен, като онези професионалистки, които си взимат своето в конкурентната битка за дебели ( откъм портфейли) клиенти.

 

Тази пикантерия е сигнал за началото на края на еднодневката Бареков като реципиент на едни пари-загатната неприлична снимка, анонс към разголването на грозната истина.

 

Няма нужда да надничаме. Повдигането на полата като завеса на задкулисието тепърва предстои.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване