08/10/14 10:27
(http://ivo.bg/)

Българофобите чакат от Москва опорните точки за аплодиране на руските санкции

Опитах се да намеря представителна позиция на българските русофили за руските санкции срещу България. В сайтовете им ( в някои от които има реклама „ Как да научим английски”- не звучи като подготовка за русофилски ексодус в Русия ?!) гъмжи от каква ли не кремълска пропаганда, обаче списъкът на „санкционираните” от Путин държави е толкова дълъг, че за малка България явно още не са изработени опорните точки. Поради което русофилите тук мълчат по въпроса.

 

Докато не дойде нареждане за триумф в стил „така ни се пада” , българските путлеристи налучкват правилната за тях позиция чрез импровизации във форумите в интернет чрез обичайния възторг от всяко нещо, измъдрено от техния кумир.

 

В помощ на русофилите, които в момента са като изоставени в тевтонския лес от татко си, ще се опитам да се досетя за няколко препоръчителни опорни точки в отговор на очевидната русофилска констатация „така ни се пада”.

 

Защо „така ни се пада”?

 

Защото не сме достатъчно предани на Путин.

 

Защото откровено русофилските партии не изпълниха заповедта да спечелят убедително изборите за европарламент.

 

Защото не прокопахме веднага и с очаквания от нас ентусиазъм „Южен поток”.

 

Защото най-големият фен на „Южен поток” Бойко Борисов, който обясни как щял да го направи досега, ако зависеше от него, още не се е завърнал на власт.

 

Защото заведохме американците в козлодуйското тресавище, но не успяхме да обясним на разтревожения русофилски кошер, че постъпваме като руския национален герой, митичния Иван Сусанин, завел саможертвено завоевателите в блатото.

 

Защото си заслужаваме санкциите заради пренебрегването на руския пазар през годините, през които си позволявахме да търгуваме приоритетно с ЕС.

 

Защото имахме дързостта да се присъединим към НАТО ( на русофилите така и не беше обяснена истината, че това беше ход по внедряване на българския троянски кон).

Ето я истината, формулирана от Любен Гоцев по отношение на приемането на България в НАТО:

„ Аз в душата и в сърцето си оставам привърженик на идеята за активен неутралитет. Подчертавам – активен. Но разумът и днешната политическа ситуация у нас и в Русия ме задължават да си спомня латинската мъдрост” : „Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор и съюзник”. Задочни интервюта с Любен Гоцев ( под редакцията на Сергей Наков). С. „Международни отношения” 2005, с. 52-52

 

Има още възможни опорни точки, но тези са най-огнеупорни. Поне на първо време, докато от Кремъл се натуткат и уважат с вниманието си българските путлеристи чрез задоволяване на специфичните им нужди от аплодиране на руските санкции срещу България, горните няколко съвета могат да свършат работата на осиротелите нашенски русофили.

 

За финал предлагам най-мощния антиевропейски аргумент като контраст на някакво си зеленчуково-плодово-животинско руско ембарго: ЕС най-редовно ни санкционира със спиране на еврофондове, под претекст, че отказва да поощрява живителната за управляващите в центъра русофили и техните многобройни сътрапезници по места корупция, неефективност и мърлящина на администрацията. Тези действия на Брюксел трябва да бъдат сочени като истинския бич за България в противовес на българофилското руско ембарго върху българската селска продукция, което може да има единствено отрезвяващ ефект върху българското проевропейско пиянство и да върне целокупния български народ към руското такова.

 

Ако и това не помогне, русофилите трябва спешно и колективно да емигрират в гостоприемна Русия- направо с влакове от събора им на язовир „Копринка”, обявен за 13 септември. Така ще дадат личен пример за безкористната си любов към нашите многократни освободители от какво ли не- напоследък и от илюзиите за реципрочност в тази любов. В резултат на това ще помогнат за проглеждането на заблудените българи, които си мислят, че руската българофобия си е проличала чрез руските санкции.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване