09/02/14 09:54
(http://ivo.bg/)

Могерини там и немогерините тук

Ако си спомняте, италианската социалистка Могерини дълго време се натъкваше на съпротивата на доста европейски партньори на Италия като кандидат за външен министър на ЕС и трябваше да се направят трудни компромиси, родили председателството на поляка Доналд Туск ( като форма твърдо послание срещу Путин), за може 41 годишната италианка в крайна сметка да заеме този пост. Съпротива срещу Могерини имаше една основна ( и основателна ) причина: твърде подозрително търпима е позицията й спрямо Русия, казваха критиците й!

 

Ето, че тя проговори вече в новото си качество и го направи на ясен евроатлантически език. За да не преразказвам интервюто й за „Кориере дела сера”, ще цитирам само най-главното от него- включително за сведение на българските т.н. социалисти, които са просто един туземен филиал на дивия кремълски капитализъм на българска земя и повтарят опорните точки на Путин без да влагат грам своя мисъл:

” В момента Кремъл действа срещу
интереса на своя народ”, каза Могерини и в това изричение се съдържа дългосрочната присъда над Путин., която някой ден ще му бъде прочетена от самия руски народ.
За сведение на българските путлеристи също е полезно да цитирам още нещо, казано от нея:
“Путин никога не е спазвал ангажиментите, които пое неколкократно в Женева, Нормандия, Берлин. Пропиля шанса да обърне развоя на нещата, като окаже влияние на сепаратистите след свалянето на малайзийския самолет. Разликата между обещания и конкретни действия е огромна”.

 

Друг италиански вестник, „Република”, съобщава, че в събота Барозу е преразказал пред свои европейски колеги в Брюксел телефонен разговор с Путин, който избухнал при упрека за намесата на руски военни в Украйна и се „аргументирал” с това, че ако иска (!) може за две седмици да превземе Киев!

Толкова за фактите, които дори заподозряната в мекота спрямо Путин и политиката му европейска социалистка не може да премълчи или изопачи.

 

Българският обслужващ персонал на путлеристката пропаганда обаче, който се беше притаил цяла седмица в очакване на опорните точки от Москва ( но не ги дочака в публичния им вид поради военната хитрост на Кремъл да не дава поводи за упреци , че публично инструктира петата си колона), най-после се обади чрез доста тъпа реакция на едно от своите набедени остриета.

 

Кандидатът за власт от в. „Дума” Александър Симов, чиито „20 причини да обичаш Америка”, публикувани от него през март 2006 г., вече съм споменавал, се е изказал в обичайния за него комплексарски еротомански стил ( този неудовлетворен човечец има нужда от медицинска помощ), като обвинява в „оргазъм” поддръжниците на оригиналната версия на документа „Визия 2020”. Също така обичайно за него е посочил моя милост като единица мярка за съизмерване…

Ето каква глупост ми е посветил, в която най-смешната част е свързана с вменяването на реципрочна на русофилската му любов някакво мое преклонение пред американските ценности ( в които лично той се кълне в онази статия за 20-те причини, но не може да цитира нито ред подобно прехласване, под който да съм се подписал):

„Опитах се да прочета малко текстове по темата от представителите на истеричната русофобия. Няма да ви преразказвам драматургията на Иво Инджев, който се изживява като натовски опълченец, който пише задъхани сводки от своята луксозна землянка, докато в далечината му се привиждат руските сили, които искат да го хранят с хайвер и водка, за да задушат натовското му сърце и удавят американските му ценности.”

Между глупотевините, които сипе, Симов се опитва да замаже факта, че на Близнашки му бяха дръпнати конците по русофилска линия и че нито военният министър Шаламанов нито президентът Плевнелиев са се отказали от мнението си за руската агресия срещу Украйна и информационната война на Русия в България. За целта Симов лъже, че авторите на доклада се били стреснали и го били оттеглили, макар да е известно, че ( повтарям за някои превъзбудени мозъци, които отказват да припознаят фактите) нито Шаламанов, нито Плевнелиев се отметнаха от подкрепата си за него в оригиналния му вид. Но на Симов му се ще да са се „стреснали” от такива, като него.

 

Да, знам- не бива да се занимавам с тази новоизлюпена звезда ( по-скоро петолъчка) на путлеристката пропаганда у нас. Но този път освен презрение му дължа и …признание ( не бързайте с изводите обаче).

Без да иска Симов този път е казал истината в частта за луксозната ми землянка. Точно така, писах въпросните статии, които го вбесяват, в семейната си землянка ( каква друга метафора да очакваш от Симов, освен партизанска?!). Макар да е скромно бунгало, сглобено от готови етернитови панели, тя наистина е моето луксозно семейно убежище. Свободата, включително по отношение на продължителността, с която си позволявам да пребивавам в тази землянка, действително е лукс, който ми осигури сблъсъкът с Георги Първанов, бившия кумир на партийния драскач Симов, наплют после от него, когато Първанов се оказа враг с партиен билет. Разбира се, примитивите не си представят, че човек, за разлика от тях ( защото Симов има постоянна работа, а се бори в момента за депутатска заплата) може да заема позиция ( особено , когато е противоположна на неговата) безплатно и съответно приписва своята платена поръчковост на врага. Това е един от начините им да кажат: враговете са гадове ( като мен)!

 

Да беше само този екземпляр- с мед да го мажеш ( че да му хрумнат нови сексуални фантазии в неудовлетворения мозък). Но тази сутрин БНР излъчи дълго интервю с преподавателя по философия от СУ Тодор Тодоров, който декламираше опорните точки на Путин като на изпит пред някой руски господар. Удивително беше да се чуе как е уловил във въздуха заплахата на Путин, че може да окупира Киев за две седмици със следната интерпретация: „ Русия не е навлизала в Украйна ( и това го казва в деня, когато Путин вече сменя тактиката на отрицанието за намесата си и напълно официално се заканва да въоръжи своите хора в Източна Украйна с бойни самолети!)- ако беше навлязла, досега войната щеше да е свършила”, гордее се с бруталността на руския побойник този философ.

 

Няколкото примера от този текст и сравнението с европейските социалисти водят до следното заключение: в България няма социалисти, има само слуги на Путин, някои от които се наричат социалисти, но са готови да направят и най-капиталистическото аутодафе на социдеите, ако от Кремъл им пратят кибрит със съответната заповед.

 

И в Русия е така. За подкрепящите Путин руснаци руският писател Войнович казва следното ( по един израелски телевизионен канал, цитиран тук от Клуб „Z”):

 

“Той ( Путин-бел. ivo.bg) се опира на най-безмозъчната част от населението. Казват, че искал да влезе в историята. Но сега вече е по-добре да не влиза. Досега удивително му вървеше. Когато дойде на власт, цената на барел петрол беше 7 долара. После стана 150 долара, потекоха нефтодоларите, можеше и да се краде, и да остане малко за народа. И Олимпиада направиха, и Крим взеха без съпротива. Но Донбас – това вече е падане в капана.”

 

Безпощадната оценка на писателя, който е носител на международни и руски награди ( включително връчени от самия Путин) окачествява агресията срещу Украйна като „закъсняла гражданска война”, прогнозира, че Украйна ще я спечели и определя мотивацията на Путин като опит за възстановяване на СССР и като комунистически реванш.

Безмозъчните безмозъчно подкрепят всичко това- в Русия и в средите на нейната пета колона в България.

 

 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване