09/07/14 14:05
(http://ivo.bg/)

Свидетел на безобразията около аферите на Първанов проговаря

Длъжен съм да направя уговорката, че със собственика на агенция ПИК Недялко Недялков се разминаваме толкова драстично във възгледите, че настоях да спре да публикува в своя сайт статии от ivo.bg.

Сега обаче цитирам негова статия от ПИК поради това, че от позицията на свидетел и участник тя допълва  важни подробности към събития и факти, за които писах в книгата си “Президент на РъБъ” през 2010 г. За някои от тях научавам сега- че Пеевски е ходатайствал от името на Първанов в. “Уикенд” да спре да пише за любовните афери на президента. Ще рече,че Пеевски, още преди да си напазарува семейната медийна империя, е бил придатък на властта ( на Първанов в случая) , нещо като Дон Делян , изпълнител на височайши поръчки за запушване на усти ( което най-успешно прави по-късно с помощта на пачки, включително като купи “Уикенд”).

За употребата на офицери ДАНС, използвани като рекетьори по заръка на държавния глава, не само писах, но предложих хипотезата, че самият Алексей Петров е бил замесен в тази грозна операция. “Интересното” е, че уж големите врагове на Алексей Петров, като Борисов, който си пази мостовете на старото съзаклятничество с Първанов, се направиха на глухи и слепи ( Борисов е бил видян да чете книгата ми с химикалка в ръка на борда на един граждански полет по онова време- не е като да “не знае”!).

Харесвам или не автора на статията, тя припомня  и доразвива истината за начина, по който Първанов беше установил таен контрол върху медиите, включително чрез намеса на контраразузнаването, чиято работа би трябвало да бъде да лови шпиони и терористи- изобщо, врагове на националната сигурност, а не да обслужва харема на султана от Сирищник. Да не говорим, че не беше само ДАНС. Другата замесена в ролята на евнуха държавна служба беше Националната служба за охрана.

Ако за всичко пошло в тази история човек може да махне с ръка и да “пощади” личното пространство на един самозабравил се хедонист, за когото властта беше като безплатен магазин с лакомства за едно бедно селско дете, то ползването на държавния ресурс на ДАНС за отвратителните цели на сплашването в мутренски стил е престъпление, което със сигурност може и трябва да бъде разследвано и днес.

Този път въпросът е повдигнат не от мен, принуденият да си загуби работата под натиска на президента Първанов “безобиден” ( по думите му) журналист, а от пряко замесен в събитията проговорил свидетел.

Да припомня, че Мариана Попова беше принудена да раздава серийно опровергаващи интервюта през есента на 2008 г. във всяка българска медия, до която е достигнала дългата ръка на главнокомандващия рекетьор Първанов, а след това изчезна за дълго от България, натирена на практика от разгневения президент.

Очаквам да се проявят желаещи да проговорят и за другите далавери с марката “Първанов”- например, за хотела в Белчин Баня. По случая най-добре е запознат довереникът на Първанов в БСП Кирил Добрев, който е участник от А до Я ( не само в създаването на АБВ): от огледа на удобно обезценената бивша профсъюзна база ( в присъствието на самия Първанов и на строителния бос Симеон Пашов) и в превръщането й в луксозен хотелски комплекс до грижата за цвета на на тапетите.

 

Предприемачът от Перник Владимир Лазов пък, който се скри ( и косвено доказа съучастието си по този начин) след разкритията в “Президент на РъБъ” за ролята му на подставено лице като собственик по документи на двата мезонета, посочени в един анонимен сигнал като скрита собственост на сем. Първанови, също е деен участник в строителството и управлението на луксозния имот в “Белчин баня”.

Че това е “хотелът на Първанови” знае всяко бездомно куче в околността, само че не се интересуват от този сигнал тъкмо органите на държавата и инструментите на гражданския контрол ( като медиите), които би трябвало да зададат някои въпроси на ортаците ( всемогъщият Пешов е сред общите приятели на Борисов и Първанов, а Кирил Добрев е толкова незаобиколим фактор в БСП, че дори и след фасоните в партийните боричкания за изборните листи, накрая “Позитано” отново подсигури богатото глезено дете на партията като бъдещ депутат).

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване