11/22/14 07:40
(http://vasvalch.com/)

Еволюцията на твоя компютър

На моето бюро има лаптоп, монитор, клавиатура, мишка. Евентуално някой кабел за зареждане на смартфон или таблет, както и 1 бр. тетрадка и молив. Това е – няма дебели класьори, серия тефтери, визитник или нещо друго. Ако искам да пътувам, само взимам около-килограмовия лаптоп и потеглям. Алтернативно, на разходка прибирам таблета в чантата, ако изникне нещо работно. А иначе съм съвсем свободна и празното пространство на бюрото е почти неограничено.

Как модерните технологии ни спасяват от вещи и претрупване – това ще видите във видеото на Harvard Innovation Lab. Еволюцията е ясна и целенасочена. Доколко спестяването на безпорядък на работната станция помага за по-малко безпорядък в мозъка оставям да прецените сами. Създателите обясняват, че са искали да покажат до каква степен технологиите помагат за опростяване на ежедневието ни.

Ако ви е дотъжало за ретро-визията от 80-те, спокойно може да посетите интерактивната страница и да ползвате слайдера, за да прескачате от минало в настояще. Любопитно е, че всичкият реквизит за видеото е напълно автентичен, събран от някое и друго мазе или забравен гараж.

PS Не мога да не спомена – забележете българската нишка в създаването на видеото: engineering by anton georgiev

Постът Еволюцията на твоя компютър е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 11/22/14 07:40 //feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/ip42Hwer7u4/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване