11/22/14 11:07
(http://ivo.bg/)

Извънземните идат, руските им другари не са си тръгвали

Московски учени планират в близките пет години да намерят извънземна форма на живот в рамките на Слънчевата система. Амбициозните планове са част от мащабната космическа програма, разработена от Руската академия на науките (РАН) и целяща да изведе страната на водещи позиции в тази област. В издирването на извънземни ще бъдат задействани няколко системи за кацане и орбитални апарати. Днес подобни апарати работят около Марс и Венера, като до 2020 г. планираме и безпилотен полет до Меркурий, разказа директорът на Института за космически изследвания на РАН акад. Лев Зельоний.

Пред журналисти ръководството на РАН разкри своите планове и в други области. Руските учени планират да насочат усилията си в добива на петрол. Според директора на Института по проблемите на нефта и газа акад. Анатолий Дмитриевски разговорите за отказ на Русия от „петролната игла” днес не са актуални. „Къде щеше да е сега Русия, ако не бяха нефтодоларите? Та ние всички сутрин ставаме, проверявайки световните цени на нефта”, коментира академикът. Той обаче призна, че в страната често се използват остарели технологии за добив на петрол.

„Това обаче ще се промени – днес започваме да въвеждаме нова плазмено-импулсна технология, която ще ни позволи да добиваме пет пъти повече нефт от едно находище”, обясниха учените. „Благодарение на този метод, ще извършим истинска революция и ще сложим САЩ в малкия си джоб”, категоричен е Дмитриенски. По думите му така Русия ще да измести Вашингтон от пазара на петрол и ще стане свръхконкурентноспособна. ( БЛИЦ)

 

Макар в горната информация да не се посочва източникът, ще приема за вярно написаното за предстоящите велики открития на руските учени- в смисъл, че имат такива намерения. Черпя тази увереност от някои доказателства от близкото минало.

 

Спомнете си обещанията в СССР да бъдат обърнати реките в името на прогреса и комунизма. Експериментът край Аралско море например завърши с пълен триумф на това намерение и сега морето е локва. Така бе постигната най-важната цел на съветско-руската политика: завоюването на нови и нови територии. Там, където имаше море, днес има земя, още земя към недостатъчната за Русия една шеста от планетата!

 

Плановиците на съветския комунизъм успяха да превърнат живота на цели народи в част от ново летоброене, измервано в петилетки,, повечето от които изпълнявани за четири години ( от там идва и израза да свършиш една работа „пет за четири”.

 

Ето конкретна случка с една човекоединица, приела присърце планирането по времето комунизма в НРБ. Случката ми е известна от първоизточника (защото ми е братовчед, казва се Димитър).

 

Гимназистът Димитър от Механотехникума на ул. „Стара планина” в София изненадал посред час учителката си по руски, Легнал посред час на земята. Обяснил на изумената учителка, че няма да го разбере, защото е рускиня. „Това ни е традиция в България, когато си уморен, лягаш на земята и търсиш връзка с нея”.

При директора, където веднага бил изпратен за обяснение, се състоял следният разговор.

  • Кой си ти, бе?
  • Как, кой?-аз съм отделна човекоединица, на която се падат по план (едиколко си) тона чугун, (едиколко си) килограма телешко и свинско месо, и 0,24 на сто аборта, отвърнал бойко Димитър.
  • Що за глупости говориш, възмутил се още повече др. директор!
  • Ето още един, който не чете докладите на другаря Тодор Живков за изпълнението на петилетките, възкликнал Димитър.

 

Ако щете вярвайте, но Димитър не бил изгонен от техникума, а само бил наказан с последно предупреждение ( въпреки, че дядо му е разстрелян от Народната власт).

 

Като една човекоединица от времето на плановото стопанство авторът на този текст си спомня най-главното от планирането: да закопаем капитализма. Доста копахме с кирките, докато онези нещастници на запад, които не разбираха, че ги онеправдават, деградираха физически с техните все по-нови машини.

 

По този повод още една кратка история с Димитър, но от 4-ти клас, когато майка му Румяна го съветвала да спортува, но да не става спортист, за да не затъпее. След едночасов урок за целите на спорта в НРБ учителят по физкултура попитал децата дали са разбрали основното и Димитър синтезирал с две думи ( доверявайки се на майчиния съвет) : „ мускули и тъпота”. За което изял два шамара.

 

Същият гимназист Димитър едвам оживя (благодарение на личната намеса на вуйчо ни „владика”, медицинско светило в София). Беше защитил непознато момиче от пияна двукрака свиня в един влак, заради което свинята заколи човека с нож в корема. Оруелска история.

 

Не че в НРБ имаше престъпност – нямаше я според плановете и статистиката.

 

По колко ли ножа в корема се падаха на отделно взет юноша? Беше сигурно и безопасно навсякъде, само че непълнолетният Димитър щеше със сигурност да пукне в една провинциалната болница, ако не беше извънредната грижа за него, благодарение на връзките в София. Иначе в Своге му бяха зашили любезно разпорения корем върху натиканите обратно нарязани черва…

 

Когато същият онзи директор попитал невярващо съучениците му дали са очаквали такава постъпка от Димитър ( който си позволява да дразни рускинята!), всички отговорили в хор: „точно от него-да”!

 

Спомних си за тези истории, защото пиша на старичкия компютър, подарък от Димитър.

А колкото до планираните срещи с извънземните и слагането на гадните американци в руското джобче, нямам какво да добавя- по стара съветска традиция руските учени са си произнесли диагнозата сами.

Уморен, направо си лягам на земята и не очаквам да ме разберат .

По-скоро би ме разбрал Тери Пратчет, който описва в една от книгите си как извънземните кацат ( в Англия) и от космическия кораб слиза робот, ляга на земята и нарежда: „доведете гущера”.

Извънземните герои на Пратчет имали много развита демокрация и позволили на тяхната планета да управляват гущерите, защото на гущерите много им се управлявало. Но в Англия извънземните ударили на камък в търсене на гущери, докато не открили в един зоомагазин жива игуана. Тя била затворена и извънземните решили да освободят демокрацията в нейно лице. В резултат на спасителната операция от града не останал камък върху камък- нещо като ефекта върху комунизма от закопаването на капитализма, планирано от Никита Сергеевич Хрушчов за 1980-та година.

 

ПОСЛЕСЛОВ

Обикновено авторите пишат, че имената на героите им са измислени. Разказвам случките с използване на истинските имена и споменаване на местата, където са се състояли, защото някои „дреболии” от миналото трябва да се помнят. Самият Димитър никога не би се похвалил, смята ги именно за дреболии. Благородните хора много често са анонимни.

Същевременно анонимните простаци, като типични страхливци, не пропускат да се възползват да се изгаврят анонимно, когато им падне такава възможност. Например със съпругата ми, чиято снимка публикувах вчера във връзка с това, че тя изпя химните на България и САЩ при посрещането на президента Клинтън на площада в София на 22 ноември 1999 г.

Смятам за справедливо и анонимният простак да бъде посочен поименно- ако някой го разпознае по имейла, моля, да ми помогне да го идентифицирам. Имам да му казвам нещо лично заради следната негова свинщина по адрес на майката надве от любимите ми деца ( мен ме оставете, не се впечатлявам от подмятания на тъпанари, които обикновено ми желаят направо смърт, а тук този се е задоволил с нещо по-малко)- ето какво ми написа простака Петрака:

 

Автор: Петрака (IP: 46.47.82.141 , 46.47.82.141)
Имейл: nikolov77@abv.bg
Интернет страница:
Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/46.47.82.141
Коментар:
А една свирка извъртя ли му?
За да не му липсва Моника? ;)
Или ти свърши тая работа?

 

 

 

.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване