06/18/15 18:29
(http://psabev.blogspot.com/)

Баба ме учеше…

imageВинаги съм вярвала, че за едно момиче е много важно да има баба. А ако има късмета да има две грижовни и добри баби, всяка от които да поднесе и предаде светоусещането си по най-добрия начин, е голям късмет!

Щастливка съм, че със сестра ми имаме много мили и всеотдайни баби. За съжаление едната ни баба вече не е сред нас…

Научиха ни на много, най-вече на добрина и честност! И двете ни баби са били големи хубавици, добри майки и всеотдайни съпруги, много работливи жени. Наследих от тях любовта към живота, кулинарията и страстта към билки и подправки от цял свят.

Ако мога да обобщя петте най-важни урока, които съм научила от бабите ми, те биха били:

1. Не очаквай нищо от никого, в замяна давай най-хубавото от себе си! Един ден ще видиш, че си е струвало!
2. Посрещай любимите си хора вкъщи с усмивка и прегръдка, с вкусно ястие и аромат на чист, уютен дом! Една жена трябва да бъде жена в истинския смисъл на думата… И с всяка фибра мъжът да усеща, че е до ЖЕНА!
3. Изживей поне една голяма любов, преди да срещнеш добър и предан човек, с когото искаш да прекараш живота си и да го дариш с деца! Човек се учи да оценява, когато губи или когато има база за сравнение.
4. Научи се да мълчиш, когато ти се иска да изкрещиш! Мълчанието понякога наистина е злато.
5. Не винаги слушай какво ти говорят другите, научи се да слушаш сърцето си! В живота ще срещнеш много хора и на пръсти ще се броят тези, които те познават много добре. Вярвай на инстинктите си и гледай знаците на съдбата! Те показват пътя, ако успееш да ги видиш…

Публикувана на 06/18/15 18:29 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/jEEfR6L3PT8/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване