08/11/15 05:23
(http://vasvalch.com/)

Неделно вдъхновение

Особено приятно е, че си взех новия фотоапарат точно в момента, когато ми се доснима отново. И най-добрата техника не може да замени онова желание да уловиш детайл, който ти е направил впечатление току-що. От няколко седмици се хващам, че го правя машинално, като стар рефлекс за съхранение, който отново завоюва мястото си. Виждам нещо красиво – предмет, детайл, визуален сигнал за усещане, което не искам да изпусна. Пресягам се, махам капачката на обектива, кадрирам спокойно и щрак! Няма по-приятен звук от това “щрак” точно в този момент – сякаш събираш в шепа нещо, което ще грее дланта ти още дълго. Сякаш засвидетелстваш собствеността си над емоция. Дори тези снимки да говорят малко на друг, това няма никакво значение, а ако все пак проговорят, това е страхотно.

Снимките са от една кратка, с нищо по-различна от обикновено неделна разходка по центъра. Ще ме извините за стиловото многообразие – просто мислите ми са по-пъстри.

Постът Неделно вдъхновение е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 08/11/15 05:23 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/eDRKp7is2s4/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване