09/18/15 06:22
(http://ivo.bg/)

От кого и какво искат да се бранят въоръжените депутати (от ГЕРБ)

Бившият служител на Националната служба за охрана ( НСО), полковник от резерва, Николай Марков направи интересно съобщение. В телевизионно интервю той се зарече, че в момента поне половината от българските депутати ходят въоръжени.

 

Въоръжени с какво? С пистолети, многозарядни, подчерта той. Давайки си сметка за сериозността на своето твърдение той подчерта, че „поне половината”, т.е. 120 депутати се разхождат по този начин.

 

Още по-интересно стана, когато беше помолен да каже от кои парламентарни групи са въоръжените депутати. Той изгледа водещите риторично с въпроса „ не знаете ли” и поясни: в милиционерската партия ГЕРБ е пълно с бивши служители на МВР, които са наградени с пистолети при напускането.

 

В студиото на ТВ7 се възцари тишина. Нямаше повече въпроси.

 

Аз обаче имам един.

 

От кого искат да се опазят с оръжие бившите милиционери?

 

Питам, защото поведението на техния вожд Борисов е все по-„консенсусно”, а те следват всеки негов жест и мимика- дори призива му към толерантност към бежанците не ги издаде. Не трепна в тях нито едно мускулче на протестната реакция срещу подобна проява на европейска „толерастия” не реагира с учудване (както се видя от кадрите на партийния форум). Вождът им вече и със сатанизираното от него преди (изборите) ДПС се обича публично. Едва ли има някакъв политически смисъл в пистолетната страст на бившите милиционери.

 

И по друга причина не вярвам пистолетите да им трябват на депутатите срещу политическия враг. Та те си ходят заедно на почивка и цакат карти в „Евксиноград” да си починат от имитацията на битки в парламента!

 

Остава една възможност: оръжията им трябват срещу гневни граждани, които истински, а не бутафорно ( срещу заплата от няколко хиляди лева) ги ненавиждат. Мразят ги безплатно, както пишеше на един лозунг от времето на протестите през лятото на 2013 г. Тази омраза може да не е канализирана към конкретна парламентарна група, но е забележително коя се разпознава като толкова уязвима, че се въоръжава срещу народния гняв в най-буквалния смисъл!

 

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване