09/24/15 05:20
(http://vasvalch.com/)

Насаме с Olympus PEN

Една от големите ползи на това да си блогър, е че често ти попада възможност да изтестваш разни интересни нови джаджи. И тъй като в момента с удоволствие се връщам към фотографията, а и наскоро влязох в семейството притежатели на безогледалки, в особено подходящ момент се появи Olympus PEN E-PL7. Този рицар с блестящ корпус ще ви се притече на помощ, ако търсите стилен спътник в неделните разходки.

olympus pen

PEN-чето бе с мен цяла седмица, но ме уцели в доста неподходяща такава, когато уикендът бе зает с работни ангажименти и нямаше как да се развихрим заедно. В крайна сметка, тестът се случи в първата дъждовна вечер и първия мокър ден на септември.

Моделът си има ясен таргет и го покрива много добре – градски момичета, които търсят едновременно красив аксесоар, компактен апарат и определено богатство от функции. С последното нямам предвид всички заигравки тип колажчета, селективно оцветяване и прочие – говоря за адекватен фокус, качество на матрицата (все пак говорим за Olympus), възможности на обектива.

Големият плюс на mirorless фотоапаратите наистина е размерът – E-PL7 не остава зад безогледалните си събратя и дава доста в компактната си опаковка. Не приемам предразсъдъците по отношение на безогледалките, за разлика от много фото-любители, които следват мантрата “ако не е голям, не ми го хвали”. С компактен модел може да се направи много – доказват го и pro-тата, които все по-редовно заменят DSLR-ите с безогледалки в ежедневните си фото-разходки.

В този модел на Olympus му допадна адски много формата и усещането на модела в ръката ми, както и лесният фокус, който се осъществява с едно натискане на сензорния екран върху желания обект. Не се спогодихме обаче с мобилното приложение за прехвърляне на снимки директно от апарата на телефона (ще питате защо – защото нямах подръка mini USB кабел, защото никой в днешно време явно вече не ползва mini USB кабели, а защо го правите вие, Olympus?!).

В списъка с функции на E-PL7 обикновено се отделя ключово място на дисплея, който се завърта на 180 градуса, за да успеете най-накрая да направите ПЕРФЕКТНОТО!!! селфи. Е, не бих си позволила да ви занимавам с това. Все пак затова съм фотограф – за да си стоя комфортно зад обектива вместо пред него. И тъй като искам да ви разсея от идеята да гледате мои снимки, ще ви дам няколко направени с PEN:

Две от снимките горе участват в конкурса на Olympus. Не, няма да ви карам да гласувате за мен там – наградата ще е по-подходяща за някой друг, а и без това стотици Like-ове като лястовици летят в разни посоки. По-интересно е да дойдете на 30 септември във Photosynthesis, където ще може да си купите снимка и да направите дарение за Образователен център за деца и младежи с увреден слух “Яника” – мисля, че дори и малка сума от вас ще им е полезна.

Постът Насаме с Olympus PEN е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 09/24/15 05:20 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/PNv_N9hOiIw/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване