10/22/15 00:03
(http://asktisho.wordpress.com/)

Десет съвета за олигофрени

dxndnd

Изт: тубата (внимание: отваря се в нов прозорец / съдържа физическо насилие)

Олигофренът НЕ е човек с психическо заболяване. Олигофренът в тази статия е „нормален“ индивид, който ти задава следния въпрос:

„Как се виждате след десет години?“

Той заслужава само един отговор – да отпечаташ линията на живота си върху лицето му със звучен шамар.

Сигурно ще ти благодари след време. За отрезвяващото събуждане. Но ще съжалява, че е дошло късно. Защото ДНЕС вече е прекалено късно. Ето десет съвета как да продължаваш да се държиш като пълен „олигофрен“:

1/ Не оставяй днешната работа за утре

Защото утре може да няма. Нали си работохолик, пардон, олигофрен, все пак! Работата си е работа. Трябва да се свърши. Ами удоволствията? Ех, те и без това никога не са били силната ти страна…

2/ Оправдавай се и се защитавай

Усетиш ли, че си уязвим(а), започни да се оправдаваш. Това буди „съчувствие“ у хората. Не забравяй да подчертаеш къде точно си сгрешил(а) и защо точно това е твоя грешка, а не на някой друг. Коректността ти ще бъде оценена.

3/ Изтъквай се пред останалите

Всички трябва да разберат колко много си бачкал(а) за общото благо. Ако не се вижда с невъоръжено око, вземи шибания микроскоп и им го напъхай чак до мозъчната кора.

4/ Искай разрешение за всичко

Не проявявай никаква спонтанност. Спонтанността е бунт. Има си ред и той трябва да се спазва! Искай разрешение, дори когато „шпекът“ вече се е показал наполовина (да отидеш до тоалетната по голяма нужда – за олигофрените, които не са ме разбрали). Ако не те забележат, „издърпай“ шпека обратно, седни си на мястото, изчакай. Все някога ще дойде и твоят ред…

5/ Извинявай се непрекъснато

Че се намесваш в разговора. Че ги прекъсваш. Че имаш собствено мнение. Започвай всеки разговор с извинение. Особено по телефона. Но не пречи имейлите ти също да започват с мазно, безгръбначно извинение. Все пак – не знаеш кога ще ги прочетат – може точно тогава да ги притесниш…

6/ Бъди комформист

Щом десет олигофрена са се събрали на едно място и са съгласни с нещо, значи това е правилното нещо! Да нямаш други идоли освен него!

7/ Съгласявай се с шефа

В него хлябът, в него – ножът, нали така? Изрази ли шефът някакво мнение, скочи пъргаво и защити позицията му. Важното е да го направиш преди всички останали! Може дори да подчертаеш очарованието си с ръкопляскания. Продължи да пляскаш – нищо, че останалите си седят върху ръцете. Няма как всички да получите повишението.

8/ Върши чуждата работа

Времето и без това е относително понятие. То не ти принадлежи. Липсват хора за Коледа? Ти си човекът! Имало е напиване в офиса? Остани и почисти! В крайна сметка, до новия работен ден остават само три часа – защо да си губиш времето с разхождане до вас и обратно?

9/ Не изоставай от графика

Жена ти всеки момент ще ражда, но екселската таблица трябва да бъде завършена навреме! Може би десет минути по-рано, за да се обадиш в родилното. Ако няма забележки към таблицата, естествено.

10/ Търпението е добродетел

Чакай пет месеца, за да се явиш на интервю. После още два месеца, за да те одобрят. Но иди да подпишеш договора веднага. В мотивационното писмо си написал(а), че си изпълнен(а) с ентусизъм да заемеш тази позиция. Трябва да застанеш зад думите си с дела. Нали за това си „олигофрен“, все пак…

Тихомир Димитров 


Публикувана на 10/22/15 00:03 https://asktisho.wordpress.com/2015/10/22/tips_n_tricks/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване