12/17/15 08:59
(http://ivo.bg/)

Автентично-атавистичният Местан

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ ( В МАНТАЛИТЕТА) ОТ ДВЕТЕ СНИМКИ

Един от показателите, по който може да се съди за манталитета на нацията, са обидите, които си разменят хората. На Балканите, които иначе са несъмнена част от люлката на цивилизацията, подобно на хората от други тъми ъгли от задния двор на Европа се псуваме не просто на сексуална основа, но най-вече чрез внушения за сексуалната ориентация на обекта на нашата омраза. В Русия този примитивизъм е издигнат днес дори в ранг на държавна политика чрез пропагандата срещу вредното влияние на “еврогейския съюз”.

 

Достатъчно ясно ли се изразих за това, че се ругаем комплексарски на педе…?

 

Косвено наруган по този начин се почувствах тази сутрин от страна на изтънчения словослагател Лютви Местан. Той обясни своята кръвожадност към животните, убивани от него за кеф, като нещо типично мъжко и атавистично. То се било събудило у него – явно при такива мачовоци тази мъжка страст се пробужда като част от стимулацията на властовия нагон. Не знам за Местан, но за Първанов например е сигурно, че му се прищя да стреля по живи същества със скъпи пушки едва в качеството му на президент, обслужван за целта от цяла армия слуги на държавна заплата.

 

У мъжа страстта към лова е атавистична, правилно отбеляза Местан, но го направи за свое оправдание, че се е снимал с едни кървави трупове на вълци, отстреляни с оръжия, срещу които никоя божия твар няма шанс.

 

Не съм краен толстоист, но и не мога да се съглася, че който не обича да убива за кеф животни, направо не е истински мъж. Едно е да ловуваш, за да се прехранваш, да се предпазиш или просто да издържаш семейството си. Друго е да яхнеш скъпарски джип, да препашеш модерно смъртоносно оръжие, да си поръчаш обслужващ персонал да ти доставя на мушката жертвите и просто да натиснеш спусъка от някой заслон с пълна гаранция за прострелването през модерната оптика. След което да се снимаш за спомен от убийството с окървавените трупове на обречените за загинат за твоя кеф диви животни.

 

Небрежното обобщение на Местан за дремещия в мъжа ловец обаче дава засечка по един показател: не ВСЕКИ мъж разбира мъжествеността по този начин.

 

Мъжът има и други атавистични нагони- например желанието да притежава сексуално повечко жени. Само че обществото ( в някои части от света, които наричаме цивилизовани) е изградило преградни стени пред насилственото удовлетворяване на това желание. Защото, освен всичко друго, което може да се каже “поне” от името на жените за морала, задръжките, честта, достойнството и т.н, жените имат бащи, братя и съпрузи, които биха отстреляли посягащите от лакомия към техните дъщери, сестри и съпруги. Опасно е. Трябва да се потиска това атавистично желание и е наказуемо, ако атавизмът на мъжа си разпаше пояса и се пробуди чрез насилие в нарушение на писаните и неписаните закони.

 

И друг път съм се шегувал, че вероятно не съм мъж, щом не играя Еврофутбол. Така излиза от огромните билбордове, на които пише, че истинският мъж играе Еврофутбол. Нещо повече, не ме бива явно по мъжката част изобщо, защото през живота си не съм стъпвал на мач, макар и до днес да мога да се спечеля някой облог за жонглиране с топката срещу доста ( по-млади) мачовци, които се фукат с техните мачлета. Ето че и по скалата на Местан се оказвам „зад борда” на истинските мъже.

 

Задочно мога да му кажа, че противно на атавистичните мъжки позиви, на които се е отдал, в днешно време е по-мъжествено да помагаш на жените да отглеждат намаляващите деца на България с риск да бъдеш обвинен директно, че си обратен, т.е. възможно най-презрян според примитивизма на тъмните балкански субекти. Но не знам дали ще ме разбере този толкова отдаден на мъжките и политическите страсти партиен и държавен мъж.

 

Във всеки случай стана ясно още веднъж, че сред онези, които имат решаващ глас в управлението на нашата държавата, е пълно с атавистично-автентични мъже – мачовци, като дребосъка Путин. И по тази причина сме толкова напред по всички показатели в сравнение с държавите, където, според терминологията на кремълската пропаганда, властва „толерастията”.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване