12/29/15 05:50
(http://vasvalch.com/)

“Много нови неща и все хубави”

new year 2016

В сряда имахме мини-парти за края на годината и на въпроса “Как с една фраза ще опишеш 2015 година?” отговорих с цитата от заглавието. На момента не ми дойде по-добро обяснение – а сега, няколко дни по-късно, все още не ми идва по-добро.

В рамките на само една година смених 2 работи и 3 апартамента. Взех си 1 нов фотоапарат, 1 телефон и 1 лаптоп. Прочетох 30 книги, повечето интересни. Започнах да водя първия си курс в университет. Ходих до Амстердам, ходих на море, ходих на училище (онлайн), ходих на събития за маркетинг (на живо). Организирах събития за наука (за щастие, на живо). Написах 65 поста в блога (1.25/седмица, статистиката не лъже) и 19 поста в други сайтове. Готвих повече от всяка предна година, с изключение на тази в Холандия. Излизах с повече хора, поне откакто бях в Холандия.

В телеграфен стил май е това. Разбира се, хайлайтите са много повече, но няма да ви ги споделя – много от тях са лични. И да не останете с впечатлението, че всичко е било розово като в коледна комедия на Hallmark, напротив. Но май не си струва да се прави друга равносметка освен позитивна такава – като, разбира се, си извадиш изводи за важното, наложителното и критичното.

Но нека запазим позитивната вълна. Ако трябва да си кажа три хубави неща от отиващата си 2015, те ще са:

  • Взех си фитнес тракер и започнах да ходя повече – нито ми трябва да свалям килограми, нито храня илюзии, че с ходене бих направила каквото и да е. Но след 2-3 години пътуване на работа с кола, ходенето пеш е не просто раздвижване, от което имам нужда, а и форма на успокоение и “me-time”. Докато ходя на работа, имам време за мислене, планиране, слушане на подкасти, телефонни разговори. Към момента това беше необходимата първа крачка към активност – ще видим докъде ще доведе. А за фитнес тракери ще ви говоря отделно, но накратко: да, работят.
  • Готвя редовно и това ми доставя удоволствие – отдавна знам, че готвенето ми допада, но досега не ми се е случвало с такава честота. И страхът, че с превръщането в задължение ще ми писне, се оказа тотално неоправдан. Всъщност, с все по-голямо нетърпение чакам неделното масово пазаруване и един от най-интересните подаръци тази Коледа беше готварска книга.
  • Заземих се и станах малко по-продуктивна – на първо място ми трябваше някакъв по-спокоен ритъм, за да сложа нещата в ред. Случи се. На второ място трябваше след умствената почивка да намеря амбиция да се задействам в нова посока. Случи се. Резултатът са серия тестове на разни и разнообразни съвети, режими и инструменти за продуктивност – част от които вече са влезли в ежедневието ми.

Към 2016 гледам с много нови планове и идеи, сред които са:

  • Да си намеря ново зареждане – все още не знам дали ще е фитнес, групови тренировки, медитация или нещо друго. Главната цел е да има външен източник на енергия, който помага във важни моменти и се случва като част от дневния ритъм. Отворена съм към нови идеи?
  • Да елиминирам ненужни неща – вече започнах този кръстоносен поход при последното пренасяне, раздяла със серия вещи. Време е същият подход да се случи и в други сфери – неподходящи навици, мисли, хора.
  • Да отворя път на вдъхновението – и тук питанките са много. През 2015 ходих по-редовно на театър и ми хареса. Снимах без повод и ми хареса. Тествах книжки за оцветяване и ми хареса. Не съм сигурна дали някое от тези неща ще е постоянно решение, но времето ще покаже. Междувременно, планирам да направя поне една лампа :)

Този пост е от онази специална порода – писан повече за автора, отколкото за читатели. Вдъхновение ми донесоха Иничка и Бени, а дано пък аз съм успяла да ви замисля за вашата 2016 година. Не забравяйте, че има един ден в повече – не го пропилявайте!

Постът “Много нови неща и все хубави” е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 12/29/15 05:50 http://vasvalch.com/new-year-2016/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване