04/25/11 08:34
(http://e-vestnik.bg/)

Най-опасното летище в света

Мачо бийч – така наричат плажа край летището на остров Сен Мартен, поради това, че самолетите прелитат при кацане на метри на главите на летовниците. Те идват в тази част на острова специално, за да изпитат силното усещане.

Сен Мартен е малък остров в Карибско море, на 300 км североизточно от Порто Рико. Той с уникален статут - разделен е между Франция и Холандия, въпреки малките си размери от 87 кв. км. Летището е второто най-натоварено в карибския район след летището в Порто Рико.
Тук годишно идват около 1,5 млн. туристи. Летището е кръстено на холандската принцеса Юлиана (Джулиана интернешънъл еърпорт), която посетила острова през 40-те, малко след построяването на пистата.
Летището обслужва туристическия поток към няколко малки съседни острова.
Пистата започва на метри от плажа, поради малката площ на острова и летището се е превърнало в международна атракция. Интернет е пълен с кадри, заснети от туристи. Любители се събират край пистата на брега и при излитане на самолети, за да изпитат тягата на въздушната струя от двигателите им, която понякога ги издухва в морето.

Снимки на туристи от Уебшотс и др.

Джъмбо излита и издухва летовници от плажа в морето

Още кадри от летището на о. Сен Мартен

Публикувана на 04/25/11 08:34 http://e-vestnik.bg/10947/nay-opasnoto-letishte-v-sveta/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване